(TOTI LIST) Nasveti za Janeza Janšo: Kako do pošte kljub žrtvovanju za državo in EU

Poštar Pavli
12.07.2021 06:00
Že več let namreč zaskrbljeni opažamo, da ima težave s sprejemanjem pošte.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Fotomontaža: Toti list

Toti list je zmeraj na strani šibkejših, drugorazrednih in tistih, ki imajo težave z opravilnostjo, in tudi zato smo medijski partner naše najpomembnejše stranke in najboljše vlade v zgodovini države. Ker radi pomagamo, smo se odločili pomagati najboljšemu premierju vseh časov in zadnjemu novinarju, ki je bil zaprt v Sloveniji. Že več let namreč zaskrbljeni opažamo, da ima težave s sprejemanjem pošte. Za marsikoga je to povsem običajno in preprosto opravilo, ki ga načeloma že v prvem razredu osnovne šole obvladajo otroci, vendar je pri našem predsedniku vlade drugače. Ker dela 48 ur na dan za nas, državljane, in mednarodno korporacijo Twitter, mu časa za prevzemanje pošte enostavno zmanjka.

Potem ko so njegovo žrtvovanje za Slovenijo in EU prepoznali mnogi, so že pred leti vpeljali številne nove načine vročanja poštnih in drugih pošiljk. "Vem, da je zelo zaseden, zato sem mu seznam vprašanj, ki mu jih je skupina Evropskega parlamenta za spremljanje spoštovanja demokracije poslala že marca, vročila kar v Evropskem parlamentu. Vaš premier se mi je toplo zahvalil za tovrstno pomoč," nam je dejala vodja skupine Sophie in 't Veld. "Bil je bled od utrujenosti. Shujšan. Zato sem se odločil, da borcu za našo domovino vabilo na zaslišanje preiskovalne komisije, ki se ukvarja z ukrepanjem vlade v epidemiji covida-19, ker ga zaradi obilice dela ni mogel prevzeti, izročim kar na seji državnega zbora. Zahvalil se mi je za prijaznost," nam je dejal predsednik komisije Robert Pavšič.

​Pomoč uradnih organov

Pomoč so mu ponudili še drugi organi in osebe, tudi ko je bil še v opoziciji. Ljubljansko okrožno sodišče je najelo detektiva, da bi mu olajšalo prevzem sodne pošte v zadevi Trenta. "Poštarji imajo veliko drugega dela, pa še primanjkuje jih. Nimajo časa, da bi se vozili za predsednikom stranke, saj morajo raznositi pošto tudi drugim državljanom, ki tako ali tako ne delajo drugega, kot sedijo na kavču in gledajo televizijo. Zato smo mu, ob razumevanju, da se mora čez dan udeležiti različnih stvari, omogočili detektiva," so pojasnili na sodišču. Da je praksa vročanja pošte v državnem zboru prav tako ena od dobrih možnosti, da se utrujenemu politiku, raztrganemu med različnimi dolžnostmi, pomaga, so na sodišču ugotovili že leta 2017, ko so mu na delovnem mestu - po 184 dneh - predali tožbo specializiranega tožilstva zaradi domnevno nezakonito pridobljenega premoženja.

Nekaj težav imajo državni organi z vročanjem v času, ko je naš predsednik na več kot zasluženih počitnicah. Leta 2017 mu tako nikakor - seveda popolnoma razumljivo - ni uspelo dvigniti pošte v primeru tožbe novinark. Dve leti prej, takrat so namreč še vztrajali pri klasičnih vročitvah, ne da bi poskušali razumeti njegovo razdajanje za domovino, jim mu ni uspelo vročiti pošte s poročilom o preiskavi in vabilom na narok v zadevi več kot pol milijona evrov premoženja nepojasnjenega izvora. Bralce bi radi seznanili še z več drugimi primeri poštnih težav, za katere izključno krivdo nosijo pošiljatelji in nesposobna državna Pošta Slovenije, a žal nimamo več prostora. Niso pa krivi le našteti, temveč tudi površni ministri. Tako je lani nepreklicno odstopil notranji minister Aleš Hojs, ki ni znal pravilno poslati pošte svojemu šefu. Slednji bi lahko denimo aktiviral rumene jopiče, da bi opravljali poštne storitve. Poštno barvo že imajo.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta