V manj kot treh urah razprodano posebno križarjenje. Kaj je na njem tako drugačnega?

Gr.G.
03.08.2021 13:37
Že sedaj so ljubitelji križarjenj rezervirali svojo kabino za pot, ki jo bodo nastopili šele leta 2024.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Seven Seas Mariner se imenuje križarka, ki jo ima v lasti družba Regent Seven Seas Cruises in s katero nameravajo leta 2024 izpeljati 132 dni trajajoče križarjenje okrog sveta. Zanimanje za dogodivščino, ki jo ponujajo, je tako veliko, da so bile vse kabine, tudi najbolj luksuzne, razprodane v pičlih treh urah. Business Insider je poročal o rezervacijah, ki so jih bodoči potniki sklenili v dveh urah in pol, seznam čakajočih na morebitna prosta mesta zaradi odpovedi pa je tudi izjemno dolg. To je že tretje leto zapored, ko je družba potolkla svoj lasten rekord v času, kako hitro lahko razprodajo vse kapacitete na križarki, so zapisali v sporočilu za javnost. 

Profimedia

Za slabih pet mesecev trajajoče križarjenje v suiti z balkonom je bilo potrebno odšteti približno 73.500 dolarjev, cena za glavni apartma pa je bila skoraj 200.000 dolarjev. Ta bo gostom ponujal 186 kvadratnih metrov bivalnih površin, za njihovo dobro počutje bo skrbel zasebni strežnik, za večerno romantiko pa med drugim svetloba, ki jo bo oddajal kristalni lestenec. Največja suita ima dve spalnici in balkona, skupni bivalni prostor ter dve in pol kopalnici. 

Profimedia

Ladja bo plovbo začela 6. januarja 2024 v Miamiju, pot pa nadaljevala proti centralni Ameriki, Havajem, pa naprej po otokih Južnega Pacifika. Potniki se bodo ustavili v Avstraliji, Novi Zelandiji, Jugovzhodni Aziji in Indiji, na Srednjem Vzhodu, križarili tudi po Sredozemlju, preden se bodo vrnili v Miami. Med plovbo bodo lahko čas preživljali v štirih barih, se kopali v bazenu, igrali biliard, se sprehodili po palubi, na voljo imajo knjižnico pa kavarno. 

Profimedia

Skoraj 64.000 kilometrov naj bi naredila ladja, pristanek pa načrtujejo v 66 pristaniščih v 31 državah na štirih celinah. Potniki bodo lahko obiskali in si ogledali 61 mest UNESCO-ve svetovna dediščina, pluli pa bodo skozi Panamski in Sueški prekop. Na križarki je prostora za 700 potnikov in 445 članov posadke, goste pa bodo kulinarično razvajali v štirih restavracijah s poudarkom na steakih, francoskih in italijanskih jedeh. Seveda pa se lahko potniki vsak čas odločijo tudi za možnost večerje z žara ob osrednjem bazenu. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta