(VIDEO) Dva metra visoki valovi: Tako morje poplavi piransko Punto, ko moči združita plima in burja

08.10.2021 11:02
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Včeraj in danes dopoldne je morje v Piranu poplavilo tamkajšnjo Punto. Agencija za okolje (Arso) je na Twitterju zapisala, da je poplavljanje morja tokrat posledica plime in hkratne burje, ki je spodbudila povišano valovanje morja. 

Najvišji valovi izmerjeni na boji Vida nedaleč stran od Pirana so bili namreč danes dopoldne visoki kar dva metra, so še zapisali.

Spodaj si poglejte posnetek. 

Burja bo slabela

Čez dan bo danes burja na Primorskem nekoliko oslabela. Drugod bo še pihal severovzhodni veter. Po večjem delu države bo popoldne dež ponehal, v jugovzhodnih krajih šele proti večeru. Najvišje dnevne temperature bodo od 10 do 15, na Primorskem do 19 °C.

V soboto bo na Primorskem pretežno jasno, pihala bo še šibka do zmerna burja. Drugod bo delno jasno z zmerno oblačnostjo, predvsem na jugovzhodu pretežno oblačno. Še bo pihal severovzhodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od 4 do 9, na Primorskem okoli 12, najvišje dnevne od 10 do 15, na Primorskem do 19 °C.

V nedeljo bo na zahodu pretežno jasno, drugod delno jasno, na vzhodu pa pretežno oblačno. Ponekod bo še pihal vzhodni veter, burja na Primorskem bo slabela. V ponedeljek bo pretežno jasno, zjutraj bo po nekaterih nižinah megla. Jutro bo hladno, ponekod bo možna slana.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta