(VIDEO) Guinnessova knjiga rekordov: 21-letnik si brez dvoma zasluži vzdevek "človeški delfin"

Gr.G.
08.03.2021 14:00
Omar zmore pod vodo preplavati 50 metrov dolžine v 15,6 sekunde z enim samim vdihom.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Omar Sayed Shaaban v svojem elementu.
Guinnessova Knjiga Rekordov

Nič nenavadnega ni, če Omarja Sayeda Shaabana vidimo v vodi, saj v njej preživi večino časa. 21-letnik iz Egipta je eden najhitrejših plavalcev, nedavno pa je postavil rekord za najvišji skok iz vode z enojno plavutjo, tako imenovanim monofinom

Kot je objavila Guinnessova knjiga rekordov, mu je uspelo iz vode skočiti 2,30 metra visoko in je tako prvič po dolgem času postavil novi rekord v tej disciplini. Pred tem so rekord kar devet let držali Cesare Fumarola in Stefano Figini iz Italije in Soliman Sayed iz Egipta. Omenjeni trojici je uspelo iz vode skočiti 2 metra visoko. 

@guinnessworldrecords

Highest jump out of water wearing a monofin 🏊‍♂️💦 2.30 m (7ft 11.8 in) by Omar Sayed Shaaban 🇪🇬

♬ Discover - Official Sound Studio

Enojno plavut sicer plavalci uporabljajo predvsem pri prostem potapljanju in podvodni orientaciji. Talent, ki ga je Sayed Shaabana pokazal pod vodo, so prvič odkrili že, ko je bil star osem let. Za sposobnosti, kot jih najdemo le še pri delfinih, pa trenira vsaj trikrat dnevno, so še zapisali na uradni spletni strani Guinnessove knjige rekordov.

"Vadim, da povečam frekvenco gibov v okončinah in dobim trdnejše mišice, vendar moj cilj ni povečati mišične mase," je pojasnil. "Večje mišice otežujejo hitro plavanje, zato se trudim povečati prožnost, krepiti mišične reflekse in seveda graditi močnejše noge."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta