Film mu je dovolil pobeg iz realnosti: Ta moški iz Ohia ima največjo zbirko spominkov Izganjalcev duhov

Gr.G.
09.11.2020 16:48

Mladi zbiratelj pravi, da je film Ghostbusters njegovo zanimanje zbudil že, ko si ga je prvič ogledal, star komaj štiri leta. Njegova žena ga sicer prosi, naj spominkov ne zbira več.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Večina pozna film Izganjalci duhov (Ghostbusters), v katerih glavni igralci lovijo duhove. Robertu O’Connorju, ki živi v ameriški zvezni državi Ohio, je bil film tako všeč, da je do danes zbral 1221 spominkov iz filma in si s tem zagotovil svetovni rekord za največjo zbirko tovrstnih spominkov. 

Robert "je oborožen" tudi z lastnim naborom orodij za lovljenje duhov, vključno z hladilnikom Ecto iz zgodnjih 90-ih, ki je do še vedno napolnjen z zeleno hladilno tekočino, piše Guinnessova knjiga rekordov. Eden najdragocenejših in najbolj redkih predmetov, ki jih je pridobil, je celotna serija kartic, ki niso preluknjane. Pravi, da je zanje odštel 250 dolarjev (za vseh pet), danes pa je serija vredna med 1000 in 1500 dolarjev. Prvi del njegove zbirke predstavlja znameniti marshmallow človek.

Mladi zbiratelj pravi, da je film Izganjalci duhov njegovo zanimanje zbudil že, ko si ga je prvič ogledal, star komaj štiri leta. Njegova žena ga sicer prosi, naj spominkov ne zbira več. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta