(VIDEO) Italijanski glasbeniki imajo težave s kašljem: Virus čao, čao, čao ...

M.R.
02.03.2020 10:33
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Novi koronavirus je med evropskimi državami najbolj prizadel Italijo, kjer je potrjenih že okoli 1700 primerov okužb, umrlo pa je že več kot 30 ljudi. Primeri so potrjeni tudi v bližini meje s Slovenijo, v Trstu, Gorici, Vidmu ... 
Oblasti so nekatere predele Italije zaradi koronavirusa popolnoma izolirale. Vse skupaj pa skušajo popestriti italijanski glasbeniki. Tako je nastalo že kar nekaj pesmi, ki so bodisi parodija na vse skupaj bodisi opozorilo. 
Skupina Rimbaband je na YouTubu objavila posnetek, ki se hitro širi po spletu. Ob posnetku so objavili še opozorilo, s katerim svarijo pred zelo visoko vsebnostjo virusov, zaradi česar svetujejo ljudem, naj se odmaknejo od zaslona. Sam posnetek se začne s kašljem v ritmu pesmi. V njej pa ljudem v italijanskem jeziku polagajo na srce, naj ne ustvarjajo panike in naj bodo mirni. 
{embed_youtube}https://youtu.be/MVqLWAUMhnY{/embed_youtube}
Pevec Dennis Bottero pa se je posnel z masko na obrazu in kitaro. V priredbi glasbe Take me home, Country Roads Johna Denverja, ki je v Sloveniji verjetno še bolj znana kot Siva pot Aleksandra Mežka, je zapel, da bodo številni ozdraveli, da bo kriza tudi nekoč končana in da bodo našli tudi cepivo proti temu virusu. 
{embed_youtube}https://youtu.be/h2HbTRKdipI{/embed_youtube}
Na družbenih omrežjih se širi tudi pesem "La canzone dell Amuchina". Avtorji se norčujejo iz nakupovanja razkužil, ki je očitno v Italiji trenutno zelo razširjeno. "Kupil sem razkužilo in virus ciao, ciao, ciao," v ritmih znane protestniške pesmi Bella ciao pojejo in dodajajo, da je razkužilo drago kot iPhone. 
{embed_youtube}https://youtu.be/nn8djafHXd0{/embed_youtube}
Duo i Masa - Moltistrumentisti je naredil priredbo Jovanottijeve skladbe Penso Positivo. V zabavnem videopospotu se pojavi tudi severnokorejski diktator Kim Džong Un
{embed_youtube}https://youtu.be/_G6sqVscbUw{/embed_youtube}
Neapeljski kantavtor Giovanni Block pa je spesnil pesem, s katero opeva zaprtje šol in fakultet zaradi virusa. Tudi on si je glasbo sposodil od znane pesmi Lazarella, ki jo je desetletja nazaj izvajal pevec Aurelio Fierro.
{facebookpost}https://www.facebook.com/giovanniblockofficial/videos/206491047403671/{/facebookpost}
V Firencah pa so pesem o koronavirusu posneli tudi pripadniki tamkajšnje kitajske skupnosti, ki pravijo, da sta potrebna enotnost in skrb za vsakogar.
{embed_youtube}https://youtu.be/dhK9YHxFyaQ{/embed_youtube}

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta