Virtualna resničnost za usposabljanje o varnosti na gradbišču in zdravniške simulacije

Gregor Grosman Gregor Grosman
27.02.2019 00:26
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
EPA

HTC VIVE je v Barceloni predstavil najnovejši samostojni sistem virtualne resničnosti Vive Focus Plus za poslovne stranke. Izboljšali so obstoječi naglavni prikazovalnik Focus, ki omogoča premikanje po šestih oseh, saj ta zdaj vključuje dva krmilnika 6DoF, ki uporabnikom omogočata nemoteno interakcijo s svojim virtualnim okoljem in zagotavljata enako mero svobode kot VR-naprave, priključene na računalnik, so zapisali v sporočilu za javnost. Ta izboljšava omogoča razvijalcem preprostejše prenašanje obstoječih VR-vsebin za PC na nov sistem, hkrati pa je ta lažje prenosljiv in enostavnejši za uporabo.
"Za platformo Vive predstavitev sistema Vive Focus Plus pomeni nadaljevanje naše zaveze, da bomo hitro posodabljali in izboljševali naprave za trg virtualne resničnosti, ki so namenjene tako podjetjem kot potrošnikom," je dejal Paul Brown, generalni direktor podjetja HTC Europe. "Sistem Vive Focus Plus utira pot do bolj realističnega usposabljanja in izvajanj simulacij ter zagotavlja enostavnejše prenašanje izkušenj iz računalnika na samostojne VR-naprave," dodaja Brown.

EPA
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta