Zaskrbljujoče: V trebuhu poginule srne odkrili 3 kilograme plastičnih vrečk

A.L.
31.05.2019 12:54

Prav zaradi tovrstnih zgodb pa je vse večje in glasnejše tudi opozarjanje pred onesnaževanjem okolja.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Fotografija je simbolična.
Niko Časar

Konec marca so v trebuhu poginule srne na Japonskem odkrili nekaj več kot tri kilograme plastičnih vreč, poročajo tuji mediji. Člani neprofitne organizacije, ki skrbi za divjad v mestu Nara na Japonskem, so srno poskušali rešiti, a so bili pri tem žal neuspešni. 
Poginula srna, ki naj bi bila stara 17 let, tehtala pa okoli 30 kilogramov, je imela v zgornjem delu trebuha zajetno količino plastičnih vreč. Veterinar Rie Maruko je za medije dejal, da v telesu oslabljenih srn občasno najdejo razne smeti, a najti tolikšno količino plastičnih vrečk, pomeni nekaj povsem drugega. 
{twitter}https://twitter.com/nara_aigokai/status/1012627794365280257{/twitter}
Večje količine plastike strokovnjaki v zadnjem obdobju odkrivajo tudi pri morskih živalih. Lani so denimo v prebavilih poginulega kita odkrili šest kilogramov odpadkov. Med odpadki je bilo 115 plastičnih kozarcev, dva natikača, štiri plastenke, 25 plastičnih vrečk in več kot 1000 drugih plastičnih odpadkov. 
{twitter}https://twitter.com/SarahENelms/status/1131136491420307457{/twitter}
Prav zaradi tovrstnih zgodb pa je vse večje in glasnejše tudi opozarjanje pred onesnaževanjem okolja. V akvariju Monterey Bay v Kaliforniji so se denimo lotili kreativnega načina osveščanja javnosti o vse večjem onesnaženju oceanov zaradi odpadkov iz plastike. Na travniku Crissy Field, ki se nahaja v bližini znamenitega mostu Golden Gate, so sestavili kita resnične velikosti, izdelan pa je iz recikliranih materialov. Kit je tako postal največja skulptura iz reciklirane plastike, kar je potrdila tudi Guinnessova knjiga rekordov. 
{twitter}https://twitter.com/MarineAbt/status/1133612735307034624{/twitter}

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta