5 enostavnih nasvetov, ki blažijo stres

L. P. L.
02.09.2019 06:17

Ste tudi vi pogosto pod stresom? Preberite si, kako se lahko z enostavnimi nasveti hitreje umirite.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Hoja po gozdu odpravlja stres.
Profimedia

Služba, družina, položnice, krediti, vsakodnevno hitenje in še kaj nam pogosto povzročajo stres. Ko se vse nabere, ko je enostavno preveč, nam lahko stres prične povzročati tudi zdravstvene težave. Da do tega ne bi prišlo, ne smemo pozabiti nase. Nujno je, da se vsaj občasno postavimo na prvo mesto in naredimo nekaj dobrega za zdravje.
Ti preprosti nasveti vam lahko hitro pomagajo, da se znebite stresa. Ne bodo vam vzeli veliko časa, zato ne iščite izgovorov. Uporabite jih v vsakdanjem življenju in ugotovili boste, da bo vse postalo lažje.

Dihanje

Pravilno dihanje je zelo pomembno. Z njim se lahko sprostimo, prekrvavimo možgane in pomagamo organom, da lažje delujejo. A na dihanje pogosto pozabljamo, dihamo preveč plitko, kar ni v redu. Zato je tehnika dihanja pomembna in je prav, da jo izvajamo vsak dan, tudi večkrat na dan. Spomnite se na pravilno dihanje, ko se boste sprehajali, ko boste v službi pričeli zehati, ko boste zvečer legli k počitku.
Najprej globoko vdihnite skozi nos. Zrak vdihnite od grla do trebuha. Pomislite, kako zrak potuje od grla do trebuha, nato za hip zadržite sapo in počasi izdihnite. Izdih naj poteka od trebuha proti grlu. Med vdihom razširite pljuča in trebuh, med izdihom pa trebuh potegnite noter. Nekajkrat ponovite.

Hoja

Že pol ure hoje na dan lahko pripomore k boljšemu zdravju in počutju. Dokazano je, da hoja po gozdu vrača energijo in krepi imunski sistem. Drevesa na nas delujejo zelo blagodejno. Če boste vsak dan vsaj pol ure namenili hoji, bo vaše počutje hitro boljše.

Pravilno dihanje je zelo pomembno za dobro počutje.
Profimedia

Črna čokolada

Strokovnjaki za prehrano pravijo, da košček črne čokolade na dan odpravlja stres, saj znižuje raven kortizola, stresnega hormona.

Skodelica čaja

Tudi skodelica domačega čaja je zelo blagodejna. Popijte vsak večer domači zeliščni čaj. Ta vas bo sprostil, spali boste bolje in počutje bo boljše.

Ustvarjajte

Radi rišete, pišete, barvate? Imate radi miselne uganke, križanke, origami? Radi šivate, pletete? Vzemite si čas in ustvarjajte. Kreativni hobiji so nekaj najboljšega za našo dušo. Odpravljajo stres in dajejo občutek sreče.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta