Zakaj je zjutraj v spalnici tako slab zrak?

D.Ži
03.06.2019 11:01

Človek se zjutraj zbudi in namesto vala svežine v domači spalnici zazna neprijeten vonj. Kaj se skriva za tem?

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Kakor koli nas hollywoodski filmi že prepričujejo, da so jutra najbolj seksi del dneva, ko ljudje kar pokamo od zapeljivosti, svežine in nove energije, je resnica precej drugačna. O poljubih pred jutranjim umivanjem zob raje kdaj drugič, nič kaj bolj svež pa ni niti postan zrak, ki nas zjutraj obdaja v spalnici. Z vprašanjem, zakaj so naša jutra tako zadušljiva, se je ukvarjal nemški Bild ter na pomoč poklical celo spalnega strokovnjaka in avtorja knjige Spanec dela čudeže dr. Hansa-Güntherja Weessa
"Vzroki za slab zrak v spalnici so različni. Včasih temu botruje neprezračena ali slabo prezračena spalnica z visokim deležem CO2. Ponoči namreč porabimo prav toliko kisika kot v budnem stanju," pravi strokovnjak. "Ljudje se ponoči potimo in pri tem lahko izgubimo tudi do liter tekočine. Ta se nato vpije v pižamo, posteljnino in vzmetnico. Če je spalnica ponoči neprezračena, je razlog za slab vonj lahko tudi topel, vlažen zrak," dodaja.

Profimedia
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta