Želite živeti dlje? Prehranjujte se zgolj šest ur dnevno, ostali čas se postite

GR.G.
27.12.2019 16:04
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Abstinenca od hrane 16 do 18 ur dnevno bi lahko bila ključna za zdravljenje različnih obolenj, povzema CNN v The New England Journal of Medicine objavljen strokovni članek, v katerem avtorji raziskav na živalih in ljudeh pojasnjujejo, da lahko takšen način prehranjevanja v kombinaciji s tako imenovanim prekinitvenim postom zmanjšuje krvni tlak, pripomore k zmanjšanju telesne teže in podaljša življenje. Izpostavljajo sicer, da se je treba na takšen način življenja privaditi in telo navaditi na premagovanje lakote.
Poročilu prehranskih strokovnjakov je po pisanju CNN tudi priporočilo zdravnikom, ki naj bi postenje predpisali kot metodo za preprečevanje debelosti, različnih vrst raka, diabetesa in srčnih bolezni. Avtor raziskave Mark Mattson, ki je tudi profesor za nevro-znanosti na Univerzi Johns Hopkins, svetuje, da prehranjevanju dnevno namenimo obdobje od 6 do 8 ur dnevno, temu pa sledi 16 do 18 urno obdobje postenja. Prav tako Mattson dodaja, da je priporočljivo, da po petih dneh dva dni namenimo postu, ter dva dni tedensko vnos kalorij zmanjšamo na največ 500. 

Profimedia
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta