Čudovit dan za naše orle

sta, šr
10.03.2020 21:29

Žiga Jelar in Timi Zajc na drugem in tretjem mestu, Peter Prevc v Lillehammerju peti.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Poljski as Kamil Stoch v slovenskem sendviču
Epa

Poljski as Kamil Stoch je zmagovalec druge posamične tekme norveške turneje svetovnega pokala v Lillehammerju, s 36. v karieri se je na četrtem mestu večne lestvice izenačil s Fincem Jannejem Ahonenom. Pred njima so le Avstrijec Gregor Schlierenzauer (53), Finec Matti Nykänen (46) in Poljak Adam Malysz (39), naš Peter Prevc (23) pa se je v ponedeljek prebil na deveto mesto. Danes se je uvrstil na peto meto in zaokrožil slovenski uspeh, v glavnih vlogah sta bila Žiga Jelar z drugim mestom in Timi Zajc, vodilni po prvi seriji, s tretjim.
"Čudovit dan je za nami. Vsi trije so obakrat skočili odlično. To je naš najboljši moštveni uspeh na posamični tekmi," je sijal od navdušenja glavni slovenski trener Gorazd Bertoncelj. Jelar je bil šele deveti po polovici tekme, vendar je z odličnim finalnim skokom napredoval tik pod vrh in prišel do svojih prvih stopničk svetovnega pokala v karieri, z njimi je v skupni razvrstitvi turneje "surovi zrak" napredoval na tretje mesto in se bo boril za 60.000 evrov denarne nagrade. "Za menoj je super dan! Sploh zato, ker so to moje prve stopničke v karieri, poleg tega se mi je na odru pridružil še moj moštveni kolega. To je nekaj najlepšega, kar se ti lahko zgodi," je žarel 22-letni skakalec kranjskega Triglava.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta