(FOTO) S premalo spanca do prevlade, ki nas dela pohlepne

Timi Zajc je moral prespati petkovo razočaranje, Žiga Jelar je sredi noči moral poslušati igranje trobente pod oknom, a slovenska reprezentanca je na ekipni tekmi (spet) dominirala. Tako močno, da sta Peter Prevc in Anže Lanišek opozarjala pred pohlepom.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Robert Balen

Nova tekma, nova zmaga. Slovenska reprezentanca v poletih, ki si lasti tudi naslov svetovnih prvakov, je v Planici še enkrat več dokazala, da ji ni para. S 24 točkami prednosti je ob podpori 20.000 gledalcev slavila pred Norveško - suvereno, a ne tako zelo, kot je že znala biti. Žiga Jelar, Peter Prevc, Timi Zajc in Anže Lanišek so v pokalu narodov zdaj prehiteli še Nemčijo, na drugem mestu pa za 194 točk zaostajajo le še za Avstrijci, ki jih lahko prehitijo na jutrišnji tekmi. 

Robert Balen

"A ne bodite pohlepni, pogoltni. To ni lepa lastnost človeštva," je apetite miril Peter Prevc, ko smo novinarji preračunavali točke in tudi ugotavljali, da smo potihoma pričakovali malce bolj suvereno zmago, a sta predvsem Norvežana Marius Lindvik in Halvor Egnar Granerud s poleti nad 240 metrov podajala kandidaturo za nedeljsko zmago. Pritrjeval mu je Anže Lanišek: "Pa saj smo bili dobri, a nismo bili? Ne moremo biti vsak dan prvi, drugi, tretji in četrti. Malo so se vam apetiti zvišali, ali ne?" Prevc je dodal: "Mi smo vedeli, da se avtomatsko ne bo zgodilo nič. Vendarle smo bili Slovenci po četverni zmagi zaradi medijskih obveznosti kakšno uro dlje na prizorišču, kar pomeni uro manj regeneracije. V sobo sem prišel šele ob devetih zvečer."

Robert Balen

Pa še takrat niso mogli v miru spati. Žiga Jelar je opisal, kako je potekala noč po njegovi posamični zmagi oziroma pred moštveno: "A veste, kako bom rekel ... Dobro sem zaspal, hitro. Potem je pa ob enih zjutraj pod mojim oknom nekdo skušal igrati trobento. Ampak kaj hočemo; v Planici smo, veselje je. Jaz mu ne zamerim. Veselil se je zaradi naših uspehov. Imel sem dve uri manj spanca, a to je čar Planice!"

Robert Balen

In svoje veselje je končno dočakal tudi Timi Zajc, ki je po četrtem mestu v petek brez besed oddrvel mimo novinarjev, ko so njegovi moštveni kolegi proslavljali prva tri mesta: "Prespal sem tisto nesrečno drugo serijo in končno spet pokazal, da se da leteti. Včeraj me je res žrlo, zakaj je bilo v drugo tako malo metrov. Po eni strani moraš biti vesel, ker so bili prvi trije Slovenci, po drugi strani pa sem bil ravno četrti in je bilo malo težko tudi za mene." Tokrat je ne le slavil z ekipo, s skoki je tudi pokazal, da bo jutri kandidiral za zmago. S skokoma, dolgima 240 in 241 metrov, je bil najboljši v zmagovalnem moštvu. 

Robert Balen
Robert Balen
Robert Balen
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta