Štuhčeva smukaško krono predala Švicarki Suterjevi

STA, A.L.
13.02.2021 11:51
Corinne Suter je nova svetovna prvakinja v smuku. Po treh kolajnah na svetovnih prvenstvih je Švicarka končno osvojila najžlahtnejšo. Na svetovnem prvenstvu v Cortini d'Ampezzo je srebro pripadlo Nemki Kiri Weidle, po zlatu na superveleslalomu je bron osvojila rojakinja Suterjeve Lara Gut-Behrami. Ilka Štuhec je bila 14., Maruša Ferk 22.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
EPA

Upoštevajoč slovensko prevlado na ženskih smukih na svetovnih prvenstvih, so bila pričakovanja ljubiteljev alpskega smučanja v Sloveniji zelo velika.

Tina Maze je bila leta 2015 v Beaver Creeku prva Slovenka z naslovom svetovne prvakinje v kraljevski disciplini. Štafeto je nato že na naslednjem prvenstvu uspešno prevzela Ilka Štuhec, ki je smukaško konkurenco pokorila leta 2017 v St. Moritzu, nato pa je kot prva smukačica v 30 letih na SP v Areju leta 2019 uspešno ubranila krono za še drugi naslov svetovne prvakinje.

V Cortini d'Ampezzo je napadala tretji zaporedni naslov. V zgodovini se še nikoli ni zgodilo, da bi smučarka ali smučar na treh zaporednih svetovnih prvenstvih osvojila ali osvojil tri naslove v smuku. In tako bo ostalo tudi po Cortini d'Ampezzo.

Štuhčeva je bila konkurenčna najboljši le v zgornjem delu, nato pa se je začel kopičiti zaostanek. Zaostanek 1,30 sekunde je v cilju pomenil, da najboljša slovenska smukačica ne bo del prve deseterice.

Štuhčeva je bila v prvi izjavi za TV Slovenija razočarana, še najbolj nad rezultatom. "O sami vožnji nimam kaj reči, pri tretjem merjenju vmesnega časa sem naredila napako, a sem vseeno mislila, da bo boljše na koncu, kar se rezultata tiče."

Na startu sta bili dve Slovenki. Zaostanek Ferkove je znašal 2,26 sekunde za mesto v najboljši trideseterici.

V nedeljo bo sledil še moški smuk s tremi Slovenci na startu. Nastopili bodo Boštjan Kline, Miha Hrobat in Nejc Naraločnik.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta