(VIDEO) Kranjec: "Pritisk je bil, a je bilo nervoze manj kot prejšnja leta." Bergant: "Radi bi trenirali doma."

M.D.
28.10.2019 12:58

Žan Kranjec je sezono odprl s tretjim mestom na veleslalomu na avstrijskem ledeniku v Söldnu.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
EPA

V sejni sobi družbe Petrol na Dunajski v Ljubljani se je ob 12. uri začela novinarska konferenca alpskega smučarja Žana Kranjca in glavnega trenerja moške vrste za veleslalom in slalom Klemna Berganta po tretjem mestu Slovenca na prvi tekmi svetovnega pokala v alpskem smučanju v Söldnu.
{embed_youtube}https://youtu.be/Nl-mOVnyyik{/embed_youtube}
"Vsako leto sem bolj izkušen, naučim se kaj novega. Točno vem, kako moram smučati, če želim doseči vrhunski rezultat,. Skušal sem oba teka peljati tako, kot znam. Mislim, da mi je dobro uspelo. Čeprav so še možnosti za napredek," je uvodoma dejal 26-letni smučar, ki je o prvi tekmi razmišljal zelo dolgo: "O njej misliš več kot mesec, na njo se pripravljaš več kot pol leta. Morda razmišljamo o tej tekmi celo preveč, glede na to, da si med sezono potem tekme sledijo ena za drugo in o vsaki naslednji razmišljaš manj časa."
"Določen pritisk je sigurno bil, sem pa v prejšnjih letih pred prvo tekmo čutil več nervoze. Tokrat sem zaupal vase, vedel sem, kaj narediti. Nekaj negotovosti je, ne veš, kaj je naredila konkurenca, zato je prva tekma nekaj posebnega," je o občutkih v Söldnu dejal Kranjec, ki se spogleduje s samim vrhom, saj ocenjuje, da z ekipo dela dobro, vsako leto bolje, išče napredek v smučanju in opremi.
Cilje ekipe je predstavil Klemen Bergant: "Zadovoljen sem, ko vidim, da se oba fanta (Žan Kranjec in Štefan Hadalin, op.p) peljeta kakor sta sposobna. Seveda pa se z dobrimi vožnjami cilji zvišujejo. Ko si enkrat tretji na štartni listi, nizkih ciljev ne moreš imeti." O bolj konkretnih številkah trener tehničnih disciplin ni želel govoriti. 
Je pa Bergant pred novinarji predstavil željo, da bi z ekipo kdaj v letu trenirali v Sloveniji, saj so "dvanajst mesecev v letu gostje v tujini".
Več v tiskani izdaji Večera v prispevku Bojana Baumana ...

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta