Zlata lisica: Ana Bucik v drugi vožnji med peterico, zmagala je Vlhova

Bojan Bauman Bojan Bauman
09.01.2022 11:20

Na jubilejni 100. tekmi deklet za Zlato lisico je zmagala Petra Vlhova, druga je bila Wendy Holdener, ki je po prvi vožnjo vodila. Edina Slovenka v drugi vožnji je končala na odličnem petem mestu.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Ana Bucik

Andrej Petelinšek

13.21

V drugi vožnji je Ana Bucik prismučala na peto mesto, zmagala je Slovakinja Petra Vlhova. Wendy Holdener je bila druga. "Res sem vesela, že prva vožnja je bila dobra, morda je manjkalo le nekaj tempa. V drugo sem si želela nekaj dodati in tudi to je uspelo," je po tekmi povedala Ana Bucik.

Petra Vlhova

Andrej Petelinšek
Andrej Petelinšek

11.25

Končana je prva vožnja drugega dne 58. Zlate lisice, slaloma za svetovni pokal, ki ga pripravljajo v Kranjski Gori. V vodstvu je Wendy Holdener. V slalomu ta 28-letna Švicarka še nima zmage. Statistiki so ob tem izpostavili, da ima že 13. drugih mest in kar 15. tretjih, skupno kar 28 uvrstitev na stopničke na slalomih za svetovni pokal. Po 12.30, ko se začne finalna vožnja, bomo vedeli, ali ji bo končno uspelo in to na jubilejni 100. tekmi za Zlato lisico.

Wendy Holdener

Andrej Petelinšek

Z minimalnim zaostankom ji sledita Petra Vlhova in Mikaela Shiffrin, v tej zimi najboljši slalomistki. Slovenci imamo v finalu eno samo tekmovalko - Ani Bucik, edini prvokategornici, se je uspelo uvrstiti na osmo mesto. Ostala dekleta se na strmi progi, ki zaradi naravne preparacije ni dopuščala napak, niso znašla. Že drugič zapovrstjo je brez finalnega nastopa v slalomu ostala Meta Hrovat, sicer najboljša slovenska veleslalomistka. Zaostala je več kot tri sekunde in tekmovanje končala na 32. mestu, v finalu je prostora za trideseterico. Neja Dvornik je tekmo končala na 35. mestu. Med trojico ostalih Slovenk, ki so nastopile predvsem za vzpodbudo pri delu, je bila najboljša Anja Oplotnik na 36. mestu. Nika Tomšič je bila 44. in Pika Dvornik 46. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta