Konoplja zdravi: tudi, ko vse drugo odpove

Oglasno sporočilo
06.09.2023 14:11

Konoplja ima številne prednosti in učinke, zdravilno moč predstavljajo kanabinoidi, ki lajšajo bolečine in otekline in s tem izboljšajo splošno počutje in zdravstveno stanje.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Konoplja zdravi, ko odpove vse drugo
Arhiv Proizvajalca

 

Mnogi izmed nas se srečujemo s težko ozdravljivimi boleznimi, kot so tumorji, multipla skleroza, epilepsija, motnje možganov in številne druge. Žal sodobna medicina kljub številnim prizadevanjem ne pozna odgovora na vsako od teh tegob. 

In ravno tu se izkažejo številne prednosti, ki jih ima konoplja. Ker pa vemo, da je ta rastlina predmet številnih polemik in ugibanj, smo se tokrat odločili, da vam v tem članku kratko in jedrnato odgovorimo na vsa vprašanja, ki se vam ob tem porajajo. Kdo ve, morda pa končno najdete odgovor za vaše težave z zdravstvenim stanjem, ki vas že tako dolgo muči?

Konoplja: tako zatirana a tako vsestransko učinkovita rešitev

Priznati moramo, da ni rastline, ki bi skozi vso njeno evolucijo - vse od 14.000 let nazaj, ko so jo prvič zasledili v Aziji, sprožala takšne polemike, kot jo ravno konoplja. Številni jo zatirajo, spet drugi jo kujejo v zvezde. In bolj kot je prepovedana, bolj je zaželena.

Dejstvo pa je, da po njej posegajo tudi tisti, ki jo sicer zatirajo, saj na koncu verjamejo, da jim lahko ravno konoplja pomaga v njihovem brezizhodnem stanju. In res: zdravilno moč konoplje predstavljajo kanabinoidi, ki lajšajo bolečine in otekline in s tem izboljšajo splošno počutje in zdravstveno stanje. 

Zdravstvene koristi konoplje

Zdravilne prednosti konoplje lahko pridobite, če jo uživate pod strokovnim nadzorom ali vsaj pridobite dovolj znanja o njej. Če želite določiti pravilno količino in tehniko uporabe konoplje kot protibolečinskega sredstva, obiščite zdravnika ali alternativnega zdravnika.

Kako deluje?

Zlasti CBD dosledno lajša številne zdravstvene težave. Deluje tako, da spremeni receptorje živčnega sistema, zmanjša vnetje in spodbuja mišično sprostitev.

To lahko koristi posameznikom, ki trpijo zaradi kroničnih bolečin, revmatoidnega artritisa, migrene, fibromialgije in drugih neprijetnih bolezni. Poleg tega ima konoplja to prednost, da je naravna, manj nevarna alternativa številnim farmacevtskim zdravilom.

Potrebna je zmernost

Seveda pa moramo na tem mestu opozoriti na dejstvo, zaradi katerega konoplja za mnoge predstavlja smrtni greh. To je zloraba te rastline. 

Po nekaterih študijah lahko kronično uživanje konoplje vpliva na razvoj nekaterih duševnih bolezni, kot je shizofrenija. Primeri takšnih motenj so anksiozne motnje, žalost in psihotične bolezni. THC, psihoaktivna komponenta, je znano, da poveča možgansko aktivnost in nevrotransmiterske sisteme.

In bodimo iskreni: vsaka zel lahko škodi, če se jo zlorablja. Zato je tako pomembno, da se strogo držimo vseh smernic, ki jih narekuje strok. O le - teh si lahko preberete tudi v knjigi doc. dr. Tanje Bagar - Konoplja v medicini, v Praktičnem vodiču ali na spletni strani, kjer redno objavljam najrazličnejše vsebine o konoplji. 

 

 

 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta