Frizer svetuje: Kakovostna nega las se prične s kakovostnim šamponom, pomembno je, da jih umijete dvakrat

Bonbon Bonbon
01.09.2022 06:00

"Zlasti po poletju namenite več pozornosti izboru izdelkov za nego las," na srce polaga Marko Štrucl, ki z nami deli nekaj dragocenih nasvetov.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Tibor Golob

Pravilna nega las je izhodišče za lepo frizuro in barvo. Tudi če ste še tako dobro postrižene in imate najlepšo barvo na svetu, bo vse zaman, če bodo lasje suhi, uničeni in brez sijaja. Za nasvet smo se obrnili k frizerskemu mojstru Marku Štruclu iz Studia Minimal. "Zlasti po poletju, času, ko na lase enako kot na kožo vplivata morje in sonce, je treba nekoliko več pozornosti nameniti izboru izdelkov za nego las. Zato izbirajte takšne, ki vsebujejo vlažilne sestavine, da lasem čim bolj povrnete naravno vlažnost in sijaj. Seveda pa le zaupajte svojemu izbranemu frizerju in za kakovostne proizvode povprašajte njega," svetuje.

Tibor Golob

"Sicer se ob stavku, ki sledi, počutim kot zlajnana plošča, a dejstva govorijo zase in kakovostna nega las se prične s kakovostnim šamponom, pri tem pa je še kako pomembno, da lase umijete dvakrat. Prvič namreč odstranite umazanijo, ki se sčasoma nabere na laseh, in šele pri drugem umivanju lahko negovalne učinkovine šampona dosežejo lase tam, kjer je treba, v globini."

Tibor Golob

Pred nanosom balzama lase popivnajte z brisačo, saj tako odstranite z njih odvečno vodo, ki za balzam pomeni bariero. "Brez tega je tako, kot da niste naredili ničesar. Če je mogoče, lase pustite, da se osušijo naravno. Tistim, ki imate ekstremno suhe lase, vsekakor priporočam izbiro dobre maske za lase in najbolje je, da si jo pustite na laseh nekoliko dlje, da bo lahko delovala. Vmesni čas pa lahko izkoristite za razvajanje kože. Za dodatno nego lahko uporabite olja, ta naj bodo čim bolj naravna in absolutno brez silikonov. Izogibajte se izdelkom za oblikovanje, ki vsebujejo alkohol, saj ta še dodatno izsuši lase," svetuje eden najbolj iskanih mariborskih frizerjev.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta