Hujšajte s polno luno: Kako sploh deluje ta starodavni način izgubljanja kilogramov in čiščenja telesa?

05.04.2023 06:00

Poskusite jesti manj in se izogibajte hrani po šesti uri zvečer.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Čas polne lune je priložnost, da očistimo naše telo vseh strupov in pri tem izgubimo tudi do tri kilograme. Dieta traja samo 26 ur, zato morate med luninimi menami slediti uravnoteženi in zmerni prehrani, da ne pridobite kilogramov, ki ste se jih že rešili.

Dieto s polno luno začnite že 2-3 dni prej. Poskusite jesti manj in se izogibajte hrani po šesti uri zvečer. Izogibajte se maščobam in sladkarijam. Dnevi polne lune zahtevajo popoln post, konzumirate lahko le tekočine. Pijete lahko vodo (vsaj 2 litra), zeliščni čaj, naravne sokove brez sladkorja, mesa in vlaken ter čisto zelenjavno juho. Vsakršna hrana v trdi obliki je prepovedana. Pred pričetkom lunine mene se ne smete preveč najesti, uro prej raje užijte kaj lahkega, kakšno sadje, prepečenec ali jogurt. Ne pozabite tudi na gibanje ali sprehod v naravo.

Profimedia

Sicer pa luna v 29,5 dneh obkroži Zemljo in gre ob tem skozi štiri faze ali mene. Tako si sledijo prazna luna ali mlaj, prvi krajec, polna luna in zadnji krajec. Ob vseh menah lahko izvedete post, vendar bo najbolj učinkovit ob polni in prazni luni.

Zakaj pa je vpliv lune na naše telo sploh tako močan? Med menjavanjem faz se iz našega telesa hitreje izločajo odvečne tekočine, ki bi sicer zadrževale. Telo potrebuje premor od vseh strupov, ki jih zaužijemo in se v času polne lune najhitreje izločijo.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta