Nikoli si ne boste kupili napačnih čevljev, če boste upoštevali 4 nasvete

Bonbon Bonbon
18.02.2021 06:00
Čevlji o človeku, ki jih nosi, povedo zelo veliko. Po njih lahko ocenimo njegov okus, dovzetnost za estetiko in modno dovršenost. Za udoben in lep korak svoj parček kupite po dobrem premisleku.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

1. Zelo koničasti čevlji še bolj poudarijo močne gležnje. Pasovi ali trakci okoli gležnjev privabijo pogled na najbolj neželeno mesto - nizke pete torej ne pristajajo širokim gležnjem.

Profimedia

2. Ko kupujete čevlje brez pete, se raje odločite za klasične mokasine, sandale z odprtim izrezom in brez pasov okoli gležnjev.

3. Tanke, nižje pete običajno ne pristajajo močnejšim gležnjem. Zelo pa jim pristajajo visoke pete, ki naj ne bodo preveč tanke. Nekoliko širša peta uravnoteži močnejši spodnji del nog, medtem ko (pre)tanka peta deluje tako, da ne bo zmogla nositi široke noge. Vaši dobri prijatelji so tudi t.i. 'wedges' ali čevlji s polno peto.

Profimedia

4.  Če imate tanke gležnje, pri čevljih brez pete pazite na to, da bodo dovolj nežni, kajti veliki, robustni čevlji bodo na tankih gležnjih videti smešno. Poznavalci menijo, da vam bolj kot zelo široko zaobljeni čevlji pristajajo podolgovati, koničasti čevlji.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta