Njam! S tem preprostim trikom za 1,5 centa bo lubenica v hipu postala še slajša in sočnejša

02.08.2023 12:22

Presenečeni boste, s katero sestavino lahko sadno kraljico poletja še izboljšate.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Kraljica poletja, osvežilna in sočna lubenica, je marsikomu najljubši sadež v najbolj vročem delu leta. Še bolj sočna in okusna bo postala, če uporabite droben trik. Sestavino, ki jo potrebujete, zagotovo imate v domači kuhinji. 

Lepo zaobljena lubenica poleti prinaša odlično osvežitev, obožujemo jo tudi zato, ker hidrira telo. Kadarkoli potrebujete nizkokalorično osvežitev, je najbolje poseči po lubenici, ki ste jo ohladili v hladilniku.

In zdaj ... presenetljiv obrat, kako lubenico narediti še bolj okusno in sočno: narezane koščke preprosto začinite z malo soli.

Profimedia

Morda se sliši nenavadno soliti sladek in zelo voden sadež, a ne pozabite na klasično italijansko kombinacijo dveh zelo različnih živil, ki se dobro ujameta – slanega pršuta in melone.

Lubenica bo tako dobila očarljiv sladko-slan okus, sol bo presenetljivo še dodatno poudarila sladkobo lubenice, zaradi česar se boste v sadno kraljico poletja še bolj zaljubili, piše hrvaški Dnevnik. 

Lubenica pa ni edino živilo, ki mu dodamo sol za izboljšanje okusa – z malo soli je priporočljivo začiniti tudi zeliščne čaje.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta