Pet najpomembnejših resnic o kremah

Bonbon Bonbon
26.02.2021 06:00
Kreme, serumi, maske, losjoni, mleko ... Vsak izmed teh proizvodov ima točno določen učinek. Naučite se izkoristiti te učinke in ne bo vam treba izgubljati časa in denarja za odkrivanje "kakovostnejših" krem. Pred kratkimi napotki o uporabi osnovnih proizvodov za nego kože še najpomembnejše opozorilo: kožo si čistite zjutraj in zvečer, ne glede na to, ali se ličite ali ne. Z neočiščeno kožo se nikdar ne odpravite spat.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

1. Koliko sredstev za nego kože smem nanesti istočasno?

Odvisno od tipa kože. Mastna koža lahko vpije največ dve tekoči sredstvi naenkrat. Zelo suha koža lahko vpije tri do štiri kreme. Vsekakor morate vedno začeti s sredstvom, ki ga vaša koža najbolj potrebuje. Po nanosu počakajte, da ga koža vpije, in šele nato nanesite naslednje sredstvo.

2. Lahko piling in masko uporabimo na isti dan?

Seveda. To je idealen način uporabe teh proizvodov. Na kožo, ki ste jo očistili z mlekom, nanesite piling. Tako boste odstranili vso nečistočo in odmrle kožne celice, ki koži onemogočajo vpijanje aktivnih sestavin maske. Ko opravite ta postopek, je koža pripravljena za nanos maske.

Profimedia

3. Kdaj nanesemo kremo za nego kože okoli oči?

Nanesite jo zmeraj pred nanosom kreme za nego obraza, pri čemer upoštevajte, da krema za obraz ni primerna za kožo okoli oči. Če tega ne upoštevate, se lahko zgodi, da vam veke otečejo in pordijo.

4. Ali se regenerativna krema nanese zvečer ali zjutraj?

Če imate težave z gubicami ali povešeno kožo, nanesite kremo zjutraj, pred nanosom vlažilne kreme, in zvečer, pred nanosom nočne kreme. En dnevni nanos zadostuje za preprečevanje gub. V tem primeru uporabljajte proizvod zvečer, saj se koža ponoči obnavlja in najbolje izkorišča aktivne sestavine kreme.

Profimedia

5. Ali kreme za oblikovanje telesa nanašamo pred mlekom za telo?

Kreme za oblikovanje telesa, posebno tiste v obliki gela, vsebujejo določeno količino alkohola, ki kožo izsušuje. Če takšno kremo nanesete po nanosu vlažilnega mleka, bo njen učinek občutno slabši. Kakšen je torej pravilni vrstni red? Najprej nanesete proizvod, ki razgrajuje maščobne sloje in spodbuja drenažo - torej kremo za oblikovanje telesa -, zatem pa nanesete mleko, ki kožo vlaži in ji daje žameten lesk.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta