(RECEPTI) Okus poletja ujet v kozarec: S temi slastnimi napitki se boste teleportirali na plažo

Bonbon Bonbon
27.06.2022 06:00

Ni treba, da je vedno alkohol. S temi slastnimi sadnimi frapeji si boste polepšali poletje in tudi doma ustvarili plažno vzdušje.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Bananin frape
Profimedia

Bananin frape

Sestavine: 1 banana, nekaj žlic sladkorja v prahu, 1 žlica vaniljevega sladoleda, malo limoninega soka, mrzlo mleko, 2 ali 3 kocke ledu

Banano narežemo na koleščke in damo v električni mešalnik. Dodamo preostale sestavine in kocke zdrobljenega ledu in dobro premešamo. Takoj postrežemo. Frape lahko pripravimo tudi iz drugega sadja in ga okrasimo s stepeno smetano.

Dunajska tekoča čokolada

Sestavine: 0,6 l mleka, 1 žlica sladkorja, 0,25 l sladke smetane, 20 do 25 dag jedilne čokolade

Sladko smetano stepemo, ji dodamo žlico sladkorja in postavimo v hladilnik. Mleko počasi segrevamo in vanj nastrgamo 20 do 25 dag jedilne čokolade. Mešamo, da se čokolada raztopi. Nato vzamemo iz hladilnika stepeno sladko smetano in jo zmešamo s čokoladnim mlekom. Ohladimo in po želji postrežemo s smetano.

Havajski koktajl
Profimedia

Havajski koktajl

Sestavine: 4 rezine ananasa iz konzerve, 2 žlici medu, sok 1/2 limone ali limete, 3 dl svetlega grozdnega soka, kocke ledu

Vse sestavine damo v električni mešalnik in dobro premešamo. Gostoto uravnavamo s kockami ledu. Koktajl vlijemo v kozarce in takoj postrežemo.

Ledeni čaj
Profimedia

Ledeni čaj

Sestavine: 2 l vode, 2 vrečki planinskega čaja, 2 vrečki breskovega čaja, 2 vrečki čaja divjih češenj, 1 vrečko otroškega čaja, 1 vrečko metinega čaja, ščepec žajblja, 8 zvrhanih žlic sladkorja, 2 žlici medu

V čajniku zavremo vodo, vanjo za deset minut potopimo mešanico čaja, nato sladkamo, dodamo med in dobro premešamo. Čaj ohladimo in postrežemo z ledom.

Limonada z banano
Profimedia

Limonada z banano

Sestavine: 1 l vode, 1 banana, sok 2 limon, sladkor, ledene kocke, metini listi in limonine rezine za okras

Banano olupimo in zmečkamo. Prilijemo vodo in sok dveh limon. Pustimo stati približno pol ure, nato precedimo. Okrasimo z meto in limoninimi rezinami.

Borovničev frape
Profimedia

Borovničev frape

Sestavine: 2,5 dl mleka, 0,5 dag jedilnega škroba, 1 jogurtov lonček borovnic, 2 žlici sladkorja, 2 kepici vaniljevega sladoleda, 2 kocki ledu

Tri četrtine mleka zavremo, v preostalo mleko umešamo jedilni škrob ter vlijemo v vrelo mleko. Mešamo, dokler še enkrat ne zavre, odstavimo in ohladimo. Borovnice in sladkor zmeljemo in dolijemo ohlajeno mleko. Postrežemo v ohlajenem kozarcu s kepico sladoleda in kocko ledu.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta