Veseli čas drgnjenja: 4 pilingi, ki jih lahko doma zmešate in preizkusite že danes

Bonbon Bonbon
19.04.2021 06:00
Na najbolj sončen in nasmejan del leta kožo pripravite z domačim pilingom. Zmešajte, nežno zdrgnite obraz in telo ter sperite s skrbmi vred.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Piling s soljo in medom

V skodelici zmešajte dve veliki žlici drobno mlete soli, žlico ali dve olivnega olja in žlico medu, ki ga predhodno nekoliko segrejte, da se stali. Da bo zmes bolj gladka, lahko po želji dodate še žlico vode.

Piling iz ovsene kaše proti ogrcem

V kavnem mlinčku v enakem razmerju v prah zmeljite ovseno kašo in rjavi sladkor. Zmesi pred nanosom dodajte žličko ali dve svojega priljubljenega čistila za kožo. Zmes nežno vmasirajte v kožo in takoj sperite s toplo vodo.

Profimedia

Sladkorni piling

V razmerju ena proti dve v skodelici zmešajte olivno olje (lahko uporabite tudi kokosovo ali mandljevo), katerega značilnost je, da pospešuje celjenje ran in na kožo deluje blagodejno, ter sladkor, ki deluje kot naravni vlažilec. Sladkor je naravni vir glikolične kisline, ki je zelo pogosta sestavina kozmetičnih izdelkov.

Dišeč kavni piling

Zmešajte sto gramov kave, šest žlic kokosovega olja (uporabite lahko tudi olivno olje) in tri žlice morske soli ali sladkorja. Suhe sestavine v posodi zmešajte, nato dodajte še olje. Če izberete kokosovo olje, ga po potrebi prej stalite.

Profimedia
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta