(VIDEO) Vplivnica naštela najbolj precenjene evropske destinacije, ki so se ji zdele grozne. Se strinjate z njo?

D.Ži
24.01.2024 12:11

Jacki je obiskala že kar nekaj držav, nekatere so jo navdušile, druge pa povsem razočarale. Kot na primer tudi eno najbolj obleganih evropskih mest.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Zabave poln majorški Magaluf je zanjo eno najhujših mest, ki jih je obiskala. 
Profimedia

Avstralska potovalna vplivnica, ki na TikToku objavlja pod imenom @jetsetting_jacki, svojim sledilcem pogosto svetuje o potovanjih na različne lokacije. V nedavni objavi na TikToku je naštela po njenem mnenju najbolj precenjena in podcenjena mesta v Evropi.

"Toliko evropskih destinacij je precenjenih, a to je samo moje mnenje," je zapisala ob videu. Za vsako mesto v obeh kategorijah je navedla razloge za uvrstitev na seznam. 

Precenjena evropska mesta

Kot precenjena evropska mesta je označila Pariz, Amsterdam, Mikonos, Magaluf in otok Capri.

"Iskreno, sovražim Pariz. Tam sem bila trikrat in nisem se počutila varno. Bilo je umazano in ljudje niso bili zelo prijazni. Enostavno nisem uživala v njem in zato je na mojem seznamu precenjenih evropskih mest," je pojasnila.

Amsterdam je preprosto ni prepričal. 
Profimedia

"Naslednji, nekoliko kontroverzen, toda skupaj s Parizom je na seznamu Amsterdam in mislim, da je zabava tam precej precenjena. Ni bilo tako dobro, kot so ljudje govorili, da bo, in ja, vem, da obstaja nekaj stvari, ki so tam zakonite, drugje pa ne, a to preprosto ni nadomestilo," je povedala o Amsterdamu.

@jetsetting_jacki SO many European destinations are hyped up excessively 🤷🏼‍♀️ BUT this is just my opinion so 100% go make your own mind up and tell me what you think! Which one’s do you wanna fight me on? 😂 #europetraveltips #europeansummer #europetravel #europeitinerary #europeplanning #traveltips #traveltipsandhacks ♬ original sound - Jetsetting Jacki | 🌎📍✈️

Tretji na seznamu je kraj, ki ga vplivnica opisuje kot "totalno precenjenega" in pravi, da se "sploh ne bi trudila iti tja" - Mikonos. Pravi, da je tam predrago.

"Bilo je grozljivo, ljudje so idioti in mislijo, da so boljši od tebe samo zato, ker so na Mikonosu. Tudi glasba je bila slaba in fantje tam so srhljivi," je zapisala.

Prestižni Mikonos nekatere magično privlači, a je tudi izjemno drag in snobovski. 
Profimedia

Četrta na lestvici je priljubljena počitniška destinacija, znana po divjem nočnem življenju. "Nikoli v življenju se nisem počutila starejše kot takrat, ko sem bila tam. Slišal sem dobre stvari o preostalem delu Majorce, zato bi morda morala tja, toda Magaluf je škart, najbolj ogabno mesto, kjer sem bila," je rekla.

Na njenem seznamu je tudi otok Capri. Jacki je bila tam dvakrat in bilo ji je še kar všeč: "Tako je prometno in majhno, a drago. Ne morem si privoščiti, da bi bila tam. Tja lahko greš samo, če si zelo bogat ali imaš 'sugar daddyja'," pravi. 

Najbolj podcenjena evropska mesta

Med najbolj podcenjene evropske destinacije je uvrstila Sicilijo, Skandinavijo, Malto, San Sebastian v Španiji in Islandijo. "Tja sem šla pred nekaj leti in komaj čakam, da grem znova. Bilo je neverjetno, poceni, lepo in ni bilo veliko turistov," je povedala o Siciliji.

Švedska, kjer je študirala, jo je povsem očarala.
Profimedia

"Naslednja je Skandinavija. Zdi se mi, da je veliko Avstralcev ne uvrsti v svoje potovalne načrte, vendar sem šest mesecev študirala na Švedskem in bilo je čudovito. Tam mi je bilo všeč. Delala sem v Köbenhavnu, vsi so bili čudoviti. Edino mesto, ki mi ni bilo všeč, so bili Helsinki, a razen tega je bilo vse tako zabavno," je pojasnila.

Malta je bila za vplivnico pravo odkritje. 
Profimedia

Na tem seznamu je omenila tudi Malto. "Malta je dobesedno eden najlepših krajev, kar sem jih kdaj obiskala. Plaže so fantastične, zabavno je in zdi se mi, da je še vedno ena tišjih evropskih destinacij," je dejala.

Četrto na seznamu je špansko mesto San Sebastian. Tam je jedla najboljšo hrano v življenju. "Bilo je tako lepo, sproščeno, zabavno," je pojasnila.

Islandije še ni obiskala, a že zdaj ve, da ji bo všeč. 
Profimedia

Omenila je tudi Islandijo, čeprav tam še ni bila, a jo namerava obiskati. "Vem, da bo čudovito. Mislim, da je ljudje ne dajo na svoj seznam, a je videti predobro in preprosto vem, da mi bo všeč," je dejala.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta