(FOTO) Nova zvezda na obzorju: Izbrali so že evropsko božično prestolnico za leto 2024. In ni prav daleč od Slovenije

D.Ži
02.01.2024 10:47

Mesto se nahaja sredi vinorodne regije, mednarodno žirijo je navdušilo s svojo praznično ponudbo, arhitekturo in vabljivim vzdušjem.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Brno postaja nova zvezda na evropskem prazničnem zemljevidu.
Profimedia

Čeprav je božič 2023 pravkar minil, ljubitelji božničnih reči v tem času ne počivajo. Kot poroča portal Timeout, so že izbrali mesto, ki bo božična prestolnica leta 2024. Nahaja se na Češkem, natančneje v Južni Moravski, in je drugo največje češko mesto. Zdaj ste že uganili – gre za Brno.

Mesto ima res impozantno panoramo. 
Profimedia

Brno je tako postalo prva izbira pri iskanju naj "božičnega mesta" leta 2024. Mednarodna žirija, ki je podelila to laskavo priznanje, je pohvalila to mesto, njegovo močno identiteto in kulturo ter božično ponudbo.

Ena od praznično okrašenih ulic v Brnu. 
Profimedia

Mesto leži v Južni Moravski, ki je največja vinorodna regija na Češkem. Z očarljivo arhitekturo in vabljivim vzdušjem je odlična alternativa, če se želite izogniti gneči v Pragi.

Šov z droni nad brnskim razstaviščem.
Profimedia

Lani je ukrajinska prestolnica Kijev zmagala zaradi svoje "solidarnosti, humanitarnih vrednot in ohranjanja kulture". Ni pa to edina destinacija, ki je prejela priznanje na izboru, ki je potekalo pod pokroviteljstvom Evropskega parlamenta.

Betlehemska luč v Brnu.
Profimedia

Naziv božične prestolnice prejme mesto z najmanj 100.000 prebivalci, drugi naziv, "evropsko mesto božiča", pa prejme mesto z manj kot 100.000 prebivalci, kar je letos Waterford na Irskem. Posebno priznanje je prejela tudi Almanza, majhen kraj na severu Španije s 600 prebivalci, zahvaljujoč svojemu božičnemu projektu, piše PunKufer.

Brno je šarmantno tudi v drugih letnih časih.
Profimedia

Če ste zaljubljeni v božič in ga radi preživljate na potovanjih, lahko Brno uvrstite na svoj seznam za naslednjo sezono.

Betlehemska luč, ki je med adventom prispela v Brno.
Profimedia
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta