(FOTO) Siti zasoljenih cen na Jadranu? Nova evropska uspešnica je kraj, poln lepih plaž, zgodovine in poceni piva

D.Ži
23.01.2024 10:16

Ne glede na to, kako radi ga že imamo, v Evropi obstaja še kaj drugega kot Jadran. Vse več turistov se odloča za počitnice v tem zanimivem kraju, kjer cene še niso poblaznele.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Priljubljena peščena plaža Mamaia je dolga okoli 7 kilometrov. 
Profimedia

Vemo, radi dopustujete na Hrvaškem in možnosti, da bi jadransko obalo zamenjali za romunsko, niso prav velike, kar pa še zdaleč ne pomeni, da ni vredno kdaj preizkusiti kaj novega in odkriti še kak drugi del Evrope. Cene na Jadranu letijo v nebo, zanimiva alternativa restavracijam in nočitvam z nerazumno zasoljenimi cenami se zdi romunska Constanta. Čas, za načrtovanje počitnic na črnomorski obali je ravno pravi.  

Stari kazino ob promenadi v Constanti je prava paša za oči. 

Constanta je mesto z ogromno zgodovine, ustanovljeno je bilo že leta 600 pred našim štetjem. Nahaja se ob Črnem morju in je polna peščenih plaž, poletnih festivalov in plažnih zabav. V Romuniji je postala sinonim za sončenje podnevi in ​​klubsko druženje ponoči, piše hrvaški portal PunKufer.

Prijeten sprehod po eni od promenad, kjer se turisti ob večerih radi pokažejo.  
Profimedia

A kot poroča britanski Metro, to še ni vse. Arhitektura, zgodovina, muzeji ter odlična hrana in pijača zagotavljajo, da lahko vsak popotnik tam najde nekaj po svojem okusu.

Constanta je polna vznemirljive zgodovine. 
Profimedia

Kako sploh priti tja? Najlažje je z letalom prileteti do Bukarešte, nato pa iz romunske prestolnice z vlakom odpotovati do Constante, gre za približno dve uri vožnje.

Sončni zahod nad Črnim morjem. 
Profimedia

Seveda lahko v prestolnici tudi sedete na avtobus ali najamete avtomobil. 

Zdi se, da morske hrane tukaj nikoli ne zmanjka. 
Profimedia

Najboljši čas za obisk Constante je pozna pomlad ali zgodnje poletje, ko se temperature gibljejo okoli prijetnih 25 stopinj. Takrat na plaži Mamaia začnejo koncertirati DJ-ji z ​​vsega sveta.

Plaža v Constanti vsake toliko gosti tudi tekmovanje v plažnih rokoborbah.  
Profimedia

Najbolj znana festivala sta Neversea julija in Vama Veche avgusta. Poleti dežuje redko, do konca septembra pa temperatura le izjemoma pade pod 20 stopinj Celzija.

Romantičen sprehod ob obali Črnega morja.  
Profimedia

Če zabave niso v vašem prvem planu in vas bolj zanimajo ogledi znamenitosti in zgodovina nasploh, vas bo razveselil sprehod po marini Tomis in Ovidijevem trgu, kjer se starodavne zgradbe in rimski mozaiki kar vrstijo. 

Strop v katedrali Sv. Petra in Pavla v Constanti. 
Profimedia

Narodni muzej zgodovine in arheologije vključuje tudi veliko zbirko antične umetnosti, mestni Arheološki park pa je odlična izbira za popoldansko raziskovanje.

V tej regiji lahko srečate tudi kak mlin na veter.  
Profimedia

Kaj pa cene? Niso previsoke, zato vas bo bivanje v hotelu s tremi zvezdicami stalo med 40 in 60 evri na noč. Glavna jed v restavraciji stane med 8 in 10 evrov, pol litra piva pa skoraj pol manj kot na hrvaški obali.

Kadar ni pretirana gneča, plaža v Constanti spominja na kak tropski otoški raj.  
Profimedia

Seveda Constanta ponuja tudi veliko možnosti za bolj premožne in zapravljive turiste, še piše PunKufer.

Plaža Mamaia. Da, vrhunec sezone je v mestu, ki se nahaja 260 kilometrov iz Bukarešte, je žal včasih videti tudi tako.  
Profimedia
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta