Vizažistka svetuje: Poudarite svojo naravno lepoto s temi preprostimi spomladanskimi triki

Bonbon Bonbon
02.05.2022 06:00

Pomlad pomeni prebujanje narave in tudi strokovnjaki za ličenje ustvarijo nove barvne kombinacije make upov. Kaj torej prinaša leto 2022? Svetuje Ksenija Pehlič Simončič, lastnica Studia K.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Neli Lesjak in poročni make up
Luka Rebol/društvo Mos

Poročni make up

Poročni make up se prilagodi vsaki nevesti posebej. Pri Neli (na zgornji sliki) sem uporabila podlago primer za obstojnost make upa na obrazu in vekah. Pred tem sem navlažila kožo, korigirala obrvi. Make up je v toplih naravnih barvah. Puder mora biti zelo prekriven, vendar ne sme mašiti por, transparentnega pudra sem uporabila minimalno, obraz mora imeti svežino in lesk zdrave kože. Oči so zasenčene v naravnih zemeljskih odtenkih.

Oko sem obrobila z rahlo rjavo senco, notranje kotičke očesa sem posvetlila s svetlečo senco z bleščicami, dodala umetne trepalnice in rahlo poudarila trepalnice na spodnji veki očesa. Obrvi sem počesala in jih dopolnila in fiksirala z gelom. Ne smejo pa obrvi prevladati na obrazu. Lica sem poudarila s teracoto in dodala na vrh ličnic rdečilo v laks odtenku. Na zunanji del ličnic sm nanesla še zlati lesk osvetljevalca. Ustnice sem obrobila s temnejšim svinčnikom in v notranjost ustnic sem nanesla svetlejšo šminko v odtenku breskve. Obraz sem fiksirala s sprejem za obstojnost make-upa.

Spomladanski dnevni make up

Melani Cimerlajt in pomladni make up
Luka Rebol/društvo Mos

Melani sem naličila v novih barvnih odtenkih. Za njo sem izbrala glede na barvni tip poletje roza odtenke. Pri izbiri naravnega make upa je pomemben videz kože. Na kožo sem nanesla vlažilno podlago in jo prekrila s hidradantnim pudrom. Roza odtenke sem uporabila za poudarek ličnic in oči. Ne smemo pa pretiravati. Oči sem obrobila s svetlečim eyelanarjem zelene barve. Črta mora biti tanka, da ne zmanjšamo oči. Spodnjo veko očesa sem zasenčila v antracit odtenku, nanesla črno vodoodporno maskaro. Ustnice sem obrobila s svinčnikom, nato pa nanesla šminko v svetlejšem roza odtenku in malenkost povečala zgornjo ustnico. Nanesla sem še osvetljevalec (na koncu nosu, nad zgornjo ustnico, najvišjo točko na licih in pod obrvmi). Poudarila in počesala sem obrvi. Takšen make up je primeren za vse starostne skupine, vendar ne smemo pretiravati: manj je več.

Večerni make up

Koža za večerni make up mora imeti brezhiben videz, je rahlo matirana, na T-predelu pa še vedno sijoča. Kožo sem navlažila, uporabila izdelke za izboljšanje polti (primer, podlaga, korektor, prekrivni tekoči puder, bronzer, rdečilo in osvetljevalec). Najnovejši trendi ličenja ponovno poudarjajo mačje oči, zato sem jih poudarila s črno obrobo in jih zasenčila s temnejšo senco, v notranjih kotičkih sem nanesla svetlejšo senco z bleščicami.

Katarina Sever in večerni make up
Luka Rebol/društvo Mos

Dodala sem goste umetne trepalnice, nanesla eyeliner v črni barvi. Dorisala sem obrvi in jih fiksirala z gelom. Ustnice sem poudarila s temno roza obrobo in dodala šminko v roza barvi. Make up sem fiksirala s sprejem za obstojnost.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta