Celje v času gasilske olimpijade na polno zaživelo, z obiskom so zadovoljni

Larisa Jeknič Larisa Jeknič
29.07.2022 15:25

Gasilska olimpijada, ki je v knežjem mestu potekala pretekli teden, je predstavljala dobro priložnost tudi za lokalni turizem.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Obiskovalci gasilske olimpijade so bili z dogajanjem v Celju zadovoljni. 
Larisa Jeknič

Osrednji del programa je pripravil Zavod Celeia Celje v sodelovanju z Mestno občino Celje (MOC) in Gasilsko zvezo Slovenije (GZS). "V mestnem središču smo opazili veliko ljudi že od prvega dne olimpijade, vzdušje pa je bilo vse dni res izjemno," so povedali pri Zavodu Celeia Celje. "Z odzivom obiskovalcev, tako domačih kot tujih, smo zelo zadovoljni, saj je mesto z gasilsko olimpijado živelo praktično cel teden. Dober odziv smo dobili tudi od nastopajočih," so dodali. Skupaj so pripravili približno 40 dogodkov. Na MOC so dejali, da se bodo dolgoročnejši učinki pokazali v prihodnosti, prepričani pa so, da je gasilska olimpijada razgibala utrip.

Že v nedeljo so lahko tako obiskovalci kot člani gasilskih društev spremljali odmeven dogodek priprave gigantskega sendviča, sledil pa je že prvi veliki koncert. Dogodki in koncerti ter zanimive ulične animacije so se nato zvrstili po mestnem središču, ob tem pa so izvajali tudi program srednjeveške Žive zgodovine na Starem gradu Celje, je pojasnila referentka za turizem Sandra Lebar. Vsem akreditiranim je bil omogočen prost vstop na grad.Lebarjeva je še povedala, da so izdelali tudi dvojezični poletni turistični zemljevid, ki so ga množično posredovali gasilcem tekmovalcem in po hotelskih namestitvah. Prav tako so za olimpijado pripravili nov promocijski material, ki je bil obiskovalcem na voljo na stojnicah, v turistično-informacijskem centru v mestu in na Starem gradu Celje. Dobro je bila sprejeta tudi linija majic, ki so jih pripravili v sklopu nove linije spominkov, je izpostavila. Izdelali so tudi digitalni turistični zemljevid in nov promocijski video za obisk Celja poleti, pripravili pa so tudi nove turistične pakete za obiskovalce - Doživite celjske Pompeje za 28 evrov na osebo, Živeti v Celju je lepo za 55 evrov na osebo in Skrivne sestavine grofovske kuhinje za 75 evrov na osebo.

Hotel Evropa
Rozmari Petek

V Hotelu Evropa je veliko obiskovalcev rezervacije uredilo kar nekaj časa pred olimpijado, zato so se zaposleni temu primerno s polno paro pripravljali. Z obiskom so zadovoljni. "V hotelu smo bili v dneh olimpijade gostitelji domačih organizatorjev in delegacij, obiskalo pa jih nas tudi precej individualnih gostov," je povedala vodja hotela Dagmar Pečovnik. V tem času so prilagodili tudi obratovalni čas in njihovo pestro gostinsko ponudbo, ki je bila še nekoliko bolj razširjena, gostje in obiskovalci pa so lahko obiskali tudi njihova dva "food trucka" pred Hotelom Evropa in restavracijo Koper v neposredni bližini, je dejala.

V MCC hostlu, ki deluje v okviru Celjskega mladinskega centra (MCC), pa so povedali, da je bil porast sicer precej opazen, a da so gostje v večji meri začeli rezervirati sobe oziroma ležišča šele okrog tri tedne pred pričetkom olimpijade. "Porast rezervacij je bil nekje 30-odstoten v primerjavi s tem, če tega dogodka v Celju ne bi bilo," je dejal vodja hostla Klemen Sagadin in ob tem delil zanimivo opažanje: "S to olimpijado smo videli, kako bi lahko Celje stalno živelo, če bi bilo bolje pozicionirano na turističnem zemljevidu."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta