Celjski mestni svet: Županova lista in SDS nista hoteli potrditi nove direktorice Socia

Rozmari Petek Rozmari Petek
25.09.2024 18:00

Nova direktorica Socia je Irena Romih, vendar je med 33 glasovi svetnic in svetnikov dobila le 19 glasov, 14 se jih je vzdržalo glasovanja. Ali zato, ker je bila med kandidatkami tudi nekdanja podžupanja Breda Arnšek?

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Breda Arnšek, nekdanja poklicna podžupanja in svetnica CŽL, se je tudi potegovala za mesto direktorice Socia. 
Saša Despot

Po potrditvi Mestne občine Celje je nova direktorica Javnega zavoda Socio postala Irena Romih, nekdanja vodja Materinskega doma, ki sodi v sklop zavoda Socio. Čeprav novi direktorici nihče ni mogel očitati, da ni strokovno podkovana, svetniki Celjske županove liste in SDS pri tej točki niso želeli glasovati. Na tretji razpis se je prijavilo deset kandidatk, med njimi tudi nekdanja podžupanja in svetnica Celjske županove liste (CŽL) Breda Arnšek. A kot je pri obrazložitvi svojega glasu dejala svetnica Saša Kundih, je razlog za njeno neglasovanje v tem, da se kandidatke zaradi časovne stiske na svetu zavoda Javnega zavoda Socio niso uspele same predstaviti. Svetnici je odgovorila članica sveta zavoda Inge Kobe in pojasnila, da so bili v časovni stiski zato, "ker se se nekateri postopki za odpravo vseh neskladnosti in nepravilnosti, od razpisnih pogojev do sistematizacije delovnih mest, ki jih je svet zavoda naložil sedanji direktorici (Suzi Kvas, op. p.), namenoma vlekli predolgo. Skoraj do sestanka KVIAZA in poteka mandata direktorici."

Je pa poudarila, da so zelo temeljito prebrali vse štiri vloge, ki so izpolnjevale kriterije. Med njimi je po strokovni plati in po poznavanju zavoda izstopala Romihova, ki so jo zelo podpirali tudi zaposleni, zato odločitev ni bila težka. "Kandidatka je javno politično neopredeljena in neobremenjena in bo znala poskrbeti za profesionalen postopek prevzema pooblastil in vodenja zavoda," je poudarila Inge Kobe. Svetniki SDS in CŽL so se glasovanja vseeno skupinsko vzdržali. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta