Celjski zdravniki: Stavkali kot pred tednom dni

Rozmari Petek
15.01.2024 14:55

Strinjajo se z zahtevami Fidesa, a hkrati vedo, da pregledov pacientov ne morejo v nedogled prestavljati.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Zdravniki so se ob 10. uri zbrali v predavalnici, se močno strinjali z zahtevami Fidesa, nato pa so se vrnili na delo.
Andrej Petelinsek

V Splošni bolnišnici Celje je stavka zdravnikov potekala zelo podobno kot pretekli teden. Zdravniki so se ob 10. uri zbrali v predavalnici, se močno strinjali z zahtevami Fidesa, nato pa so se vrnili na delo, tako da pacienti "izpada" skorajda niso občutili in so, tako kot pred slabim tednom dni, vseeno opravili preglede.

Sproti so obveščali

"Pacienti, ki v napovedanem terminu zdravstvene storitve zaradi stavke ne bodo mogli opraviti, bodo o tem osebno obveščeni. Vsi ostali pacienti, ki imajo v času stavke termin za obravnavo v bolnišnici in jih naše osebje ne bo kontaktiralo, bodo obravnavani. V primeru, da njihova obravnava ne sodi med zakonsko obvezne, bodo po triažnem pregledu v ambulanti dobili informacijo o novem terminu obravnave," so že dan pred stavko sporočili iz Splošne bolnišnice Celje.

Po napovedih celjskih epidemiologov naj bi vrh epidemije dosegli v naslednjih desetih dneh. 
Andrej Petelinsek

Le redki so prejeli nov termin obravnave, ker, kot je neuradno krožilo med zaposlenimi, tako ali tako nima smisla prestavljati terminov, ker se jim potek dela v takšnem primeru preveč poruši. Sploh, ker danes še ni bilo znano, koliko časa bo stavka potekala.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta