Delovno sodišče: Ferjanc dobil tožbo proti celjski bolnišnici

Gordana Possnig Gordana Possnig
07.05.2019 08:30

Odločitev članov sveta zavoda celjske bolnišnice, ki je novembra iz krivdnih razlogov razrešil tedanjega poslovnega direktorja mag. Marjana Ferjanca, je po odločitvi celjskega delovnega sodišča nezakonita.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Celjska bolnišnica se je zaradi odločitev članov sveta zavoda v dveh primerih znašla na delovnem sodišču.
Gordana Possnig

Domnevno politično kadrovanje oziroma odstavljanje in postavljanje novega poslovnega direktorja celjske bolnišnice, ki je bilo v drugi polovici leta 2017 in v začetku leta 2018 potencirano s strani vladajoče politične elite, se je v dveh primerih preselilo na celjsko sodišče. In v obeh primerih je, za zdaj nepravnomočno, izgubila celjska bolnišnica. Celjsko delovno sodišče je namreč v minulih dneh po treh javnih narokih in zaslišanju večjega števila prič v primeru razrešitve mag. Marjana Ferjanca z mesta poslovnega direktorja celjske bolnišnice 15. novembra 2017 v pisni sodbi sprejelo odločitev, da je bil Ferjanc razrešen nezakonito. Svet zavoda ga je tedaj razrešil iz krivdnih razlogov, in sicer zaradi po njihovem nepravočasne priprave finančnega načrta za leto 2017 in nezakonite prevedbe plač več 10 zaposlenim v nemedicinski dejavnosti.

Marjan Ferjanc je bil deset let na čelu celjske bolnišnice, nato so ga sredi mandata razrešili.
Violeta Vatovec Einspieler
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta