(FOTO) Festival mladih kultur Kunigunda v Velenju: Združuje, kar je na videz nezdružljivo

Brina Kerič Brina Kerič
30.08.2023 07:00
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Lara Lukše
V nadaljevanju preberite:

- Festival mladih kultur Kunigunda je devetdnevni mednarodni kulturni festival, ki se v drugi polovici avgusta zgodi na različnih lokacijah v mestu Velenje. Z njim v ospredje stopi tisto, kar je blizu manjšini, ustvari se prostor pod soncem za kulturo, ki je pogostokrat označena kot nekulturna. Kunigunda se vsako leto obregne ob kakšno družbeno problematiko, podira tabuje in odpira družbene debate. Hkrati pa vsako leto nosi slogan - letošnji je Pusti pečat.

- "S Kunigundo se že vsa leta skušamo ozirati na družbo, na smiselnost, moralo, iskati neke alternative obstoječim sistemom in potem to nekako prenesti v program," pripoveduje programska vodja Maruša Skornišek. Letošnje sporočilo je nastalo že pred meseci, ko so ugotovili, da vsi ljudje na tem svetu puščamo sled, dober ali slab pečat. "Morali bi se zavedati in ozavestiti, da z vsakim dejanjem puščamo pečat na nekom drugem, naravi in družbi. Da je res pomembno, da puščamo dober pečat - in da težimo k temu, da smo čim boljši," razlaga.
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta