Korak bližje h kolesarskemu mostu pri celjski Špici

Gordana Possnig Gordana Possnig
13.07.2024 06:00

Ta bo del 10,8 kilometra dolge kolesarske povezave od Celja do Žalca. V času gradnje spremenjen prometni režim z delno zaporo lokalne ceste.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Tako naj bi bil videti novi most čez Savinjo pri Špici.
Moc

Zaradi začetka izvajanja pripravljalnih gradbenih del za izgradnjo kolesarskega mostu čez Savinjo pri celjski Špici, ki ga bo direkcija za infrastrukturo postavila v okviru izgradnje kolesarske povezave Celje-Žalec, je v veljavi spremenjen prometni režim z delno zaporo na odseku lokalne ceste Celje-Brnica-Kasaze. Spremenjen prometni režim se izvaja kot delna zapora z usmerjanjem prometa s pomočjo prometne signalizacije in rediteljev. Delna zapora, ki se razteza od parkirišča na koncu naselja Lisce do kmetije Lun v dolžini približno 200 metrov, bo trajala vse do konca leta. Obvozi niso predvideni. Udeležence v prometu, ki uporabljajo to območje za prevoze in gibanje, na celjski občini prosijo za razumevanje in strpnost.

Na delovišču na tem območju bodo sestavili in umestili jekleno konstrukcijo za most čez Savinjo pri Špici, ki bo del 10,8 kilometra dolge kolesarske povezave od Celja do Žalca. Investitorica projekta je direkcija za infrastrukturo (DRSI), ki z izvajalcem del, podjetjem VOC Celje, še usklajuje točno časovnico tega zahtevnega projekta. O nadaljnjih aktivnostih pri gradnji kolesarskega mostu bo celjska občina javnost obveščala sproti. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta