Na mladih svet stoji: V Celju ponosni na mlade raziskovalce

Gordana Possnig Gordana Possnig
15.06.2024 07:00

Raziskovalni duh mladih v knežjem mestu navdušuje že 46. leto zapored. Na voljo kar 118 novih raziskovalnih nalog.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Mladim raziskovalcem je na prireditvi v celjskem Narodnem domu priznanja podelil podžupan Uroš Lesjak.
Lidija Polajžer

V človekovi naravi je, da raziskuje in spoznava neznano, se uči in ustvarja. Projekt Mladi za Celje je letos ponovno pokazal, da so mladi neizčrpen vir ustvarjalnosti, inovativnih idej in raziskovalnega duha, ki navdihuje. V 46. raziskovalnem letu so tako v Celju dobili 118 novih raziskovalnih nalog.

Da ima mladinsko raziskovalno delo dolgoletno tradicijo in je eden od najlepših projektov za otroke in mlade, pojasnjujejo na celjski občini. Letos so poleg devetih celjskih osnovnih šol in sedmih srednjih šol sodelovale še pridružene osnovne šole iz Rimskih Toplic, Loč, Šentjurja, Šmarja pri Jelšah, Frankolovega in Vojnika. V Osrednji knjižnici Celje in na svetovnem spletu je tako na ogled kar 118 novih raziskovalnih nalog, od tega 65 osnovnošolskih in 53 srednješolskih, ki jih je pripravilo 263 mladih raziskovalcev pod vodstvom 99 mentorjev.

Raziskovalne naloge je ocenjevalo 31 ocenjevalnih komisij, v katerih je sodelovalo 95 ocenjevalcev. Srečanji mladih raziskovalcev sta letos gostila osnovna šola Hudinja in Šolski center Celje. Na državno srečanje mladih raziskovalcev, ki je bilo maja v Murski Soboti, se je uvrstilo 89 nalog s celjskega območja. "Naši raziskovalni otroci in mladi so prejeli 58 bronastih, 20 srebrnih in enajst zlatih priznanj," so ponosni na pomladek v Celju. Na zaključni prireditvi s podelitvijo priznanj v Narodnem domu je mlade raziskovalce nagovoril in jim čestital podžupan Uroš Lesjak, s svojim nastopom pa jih je razveselil tudi igralec, televizijski voditelj in ustvarjalec Nik Škrlec.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta