Pacient na kardiološkem oddelku z nožem grozil zdravstvenemu osebju

Sanja Verovnik Sanja Verovnik
25.07.2023 15:48

Vse več napadov na zdravstveno osebje v celjski bolnišnici. Zadnji incident se je zgodil minulo soboto.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Arhiv Sbc

"Verjetno se nemalo kdo spomni januarskega incidenta v urgentnem centru, ko sta bila napadena in poškodovana dva zaposlena v bolnišnici, ki sta med drugim utrpela lažje poškodbe roke, zlomljen nos in miokardni infarkt. Pretresljivemu dogodku sta takoj sledila okrepitev varnostnega sistema in sprejetje izboljšav za zagotavljanje varnosti tako naših sodelavcev kot pacientov," so danes v sporočilu za javnost zapisali v Splošni bolnišnici Celje.

Deset incidentov več kot v istem obdobju lani

Hkrati pa opozorili, da lahko skoraj pol leta po napadu poročajo, da so kljub sprejetim ukrepom in poostrenemu nadzoru varnostne službe v tem obdobju zabeležili kar 21 podobnih incidentov, verbalnih in fizičnih, kar je deset več kot v istem obdobju lani.

Zadnji napad se je zgodil minulo soboto, ko je pacient na kardiološkem oddelku z nožem in smrtjo grozil zdravstvenemu osebju. "Ob prihodu varnostne službe sta varnostnika pacientu odvzela nož ter ga s pomočjo zdravstvenega osebja tudi umirila in preprečila nadaljnje fizično nasilje," pojasnjujejo v celjski bolnišnici. S policije pa so nam pojasnili, da bo v omenjenem primeru sledila kazenska ovadba zaradi suma storitve kaznivega dejanja grožnje. Občana, ki  je v mesecu januarju v celjski bolnišnici napadel dva zaposlena in ju lažje poškodoval, pa so kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja povzročitev lahke telesne poškodbe, so za Večer pojasnili na policiji.

V celjski bolnišnici navajajo, razumejo tesnobo in frustracije zaradi morebitnega dolgega čakanja na obravnavo in izvide, a nasilje ni in nikoli ne bo pravi odgovor za reševanje kakršnih koli problemov. "Vsakodnevno izboljšujemo komunikacijo na vseh področjih in naredimo vse, kar je v naši moči, da pacientom zagotovimo čim bolj kakovostno zdravljenje," so še poudarili. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta