Prednost pri neprofitnih stanovanjih v Celju tudi zdravstvenim delavcem

Rozmari Petek
10.10.2024 18:00

Na voljo je 70 neprofitnih stanovanj, aktualnih prosilcev pa je že sedaj 331. Rok za prijavo za dodelitev neprofitnih stanovanj se izteče 8. novembra, rezultati bodo znani prve mesece prihodnjega leta.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Zadnje novo večje naselje z neprofitnimi stanovanji v Celju 
Arhiv Mo Celje

Družba Nepremičnine Celje je v tem tednu objavila Javni razpis za dodelitev neprofitnih stanovanj v najem za obdobje 2025-2027 na območju Mestne občine Celje. Z razpisom bo družba podelila približno 70 stanovanj v najem na območju Mestne občine Celje, ki bodo uspelim upravičencem oddana v najem v letih 2025, 2026 in 2027. Stanovanja se bodo oddajala glede na razpoložljivo število obnovljenih stanovanj družbe. Med razpisanimi stanovanji bo posebnim skupinam upravičencev, ki so trajno vezani na uporabo invalidskega vozička in prosilcem z okvaro čuta (gluhe in slepe osebe), namenjenih predvidoma 5 stanovanj. "Z letošnjim razpisom družba sledi usmeritvam stanovanjske politike v lokalni skupnosti," opisuje vodja službe za stanovanjska razmerja Sonja Trupi. "Med prednostne kategorije smo uvrstili mlade in mlade družine, žrtve nasilja v družini, prosilce z daljšo delovno dobo in prosilce, ki opravljajo poklice učitelja, diplomirane medicinske sestre oziroma diplomiranega zdravstvenika, zdravstvenega tehnika oziroma medicinske sestre, zdravnika ali bolničarja negovalca oziroma bolničarke negovalke in so zaposleni v javnem zavodu s sedežem na območju Mestne občine Celje," je bila konkretna.

Glede na to, da je na zadnji takšni listi čakajočih še 331 prosilcev za stanovanje (na razpise se morajo tudi ti ponovno prijaviti), na voljo pa je le 70 stanovanj, bo večina znova ostala brez. "Mestna občina Celje in družba Nepremičnine Celje se aktivno ukvarjata z vprašanji stanovanjske politike v lokalni skupnosti. Na njih bosta skušala odgovoriti s pripravo Stanovanjskega programa v Mestni občini Celje v obdobju 2025-2032, ki bo predvidoma sprejet v prihodnjem letu," napoveduje direktor družbe Nepremičnine Primož Brvar. "Verjamem, da bodo v prihodnjih letih javna najemna stanovanja postala pomemben del stanovanjskega fonda Celja in podlaga za nadaljnji razvoj mesta," je še prepričan Brvar.

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta