Predsednik Pahor namenil jabolko navdiha Gimnaziji Celje - Center

Rozmari Petek Rozmari Petek
14.04.2022 12:25

Na tradicionalnem pomladnem koncertu glasbenih sestavov Gimnazije Celje – Center je predsednik države Borut Pahor sinoči ravnatelju Gregorju Deleji izročil jabolko navdiha. Željo, da bi priznanje navdihovalo sedanje in prihodnje generacije mladih, da bi znali presojati s srcem in z glavo ter svet voditi s široko mero ljubezni.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Predsednik države Borut Pahor je jabolko navdiha izročil ravnatelju Gimnazije Celje - Center Gregorju Deleji 
Nebojsa TejiĆ/Sta

Dobrodelnost – v 15 letih so z dobrodelnimi koncerti zbrali več kot 60 tisoč evrov in z njimi pomagali žrtvam naravnih in prometnih nesreč, družinam v stiski, otrokom, obolelim za rakom. Številne glasbene zasedbe – od tradicionalnega dekliškega zbora, različnih fantovskih zasedb (Oktet 9 denimo še danes druži nekdanje dijake šole) in inštrumentalnih zasedb (nenazadnje se je na tej šoli rodila skupina LPS, ki bo Slovenijo zastopala na Evroviziji). Drugi projekti – mednarodni, kulturni, športni. Vse našteto je, ob prepoznavnem in odprtem ravnatelju Gregorju Deleji, ki večkrat poudari, da je srednja šola tisto ključno obdobje, ko posamezniki najdejo svoje mesto pod soncem, prepričalo predsednika države Boruta Pahorja, da jabolko navdiha podeli Gimnaziji Celje – Center. Prireditev je potekala sinoči.

Sedem različnih šolskih glasbenih sestavov (med njimi celo učiteljski kvintet) se je predstavil na Pomladnem koncertu, ki se ga je udeležil tudi predsednik Pahor. 
Nebojsa TejiĆ/Sta

"Poleg znanja jim dajete priložnosti, da se oblikujejo v svobodne, ustvarjalne, radovedne osebnosti, ki razumejo, da vstopajo v tekmovalen svet in svoje vrednote poskušajo oblikovati v moralni kompas," je ob tem dejal predsednik Pahor, Deleja pa se je predsedniku v imenu mnogih generacij učiteljev, dijakinj, dijakov, staršev toplo zahvalil ter poudaril, da jim jabolko navdiha pomeni veselje in tudi veliko zavezo za nadaljnje delo. Zahvalni nagovor je sklenil z željo, da bi priznanje navdihovalo sedanje in prihodnje generacije mladih, da bi znali presojati s srcem in z glavo ter svet voditi s široko mero ljubezni.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta