Pustil študij, na slepo odšel na Ibizo in našel posel

Simona Dijak Simona Dijak
03.02.2019 02:41

Na španski otok je nekdanjega študenta v Mariboru, sicer Celjana, vodila ljubezen do elektronske glasbe, zdaj je tam srečno ustaljen že devet let. Svojega pravega imena javnosti ne želi izdati, predstavlja se kot Gee El Magico.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ibiza slovi po divjih zabavah in prelepih plažah.
Osebni arhiv

Rojen v Celju, študent v Mariboru, prerojen na Ibizi, svojo življenjsko zgodbo strne mladenič v zgodnjih tridesetih, ki ga je življenje na Ibizi tako prevzelo, da je pustil študij in se brez denarja in brez znanja jezika preselil tja. Prvih nekaj tednov je spal na plaži, zdaj dela pri podjetju, ki prireja zabave in druge dogodke.
Zakaj ravno Ibiza? "Bolj kot življenje tam me je sprva privlačila kultura elektronske glasbe, ki je bila v tistih letih v svetovnem vrhu," pravi sogovornik, ki se zdaj imenuje Gee El Magico. Prvič je ta španski otok, znan po norih in divjih zabavah, obiskal med študijem v Mariboru. Takoj se je zaljubil, celo tako, da je zamudil let nazaj domov. "A se nad tem nisem razburjal, saj sem obtičal v raju. Zato sem nadaljeval turnejo po otoku, se podal na pot do različnih ljudi in do samega sebe," se spominja. Po tem, ko je zamudil let nazaj, je na otoku ostal še tri tedne. "Takrat sem vedel, da je magična Ibiza moj dom," še poudarja Gee, ki sicer prihaja iz Celja.

Z masažami na plaži ni šlo

Na Ibizo se je vrnil leto dni za tem in ostal med sezono. Prijetno otoško vzdušje ga je objemalo na vsakem koraku, pravi. Začetki so seveda bili pestri, saj ni imel veliko denarja. Ko je čez čas v Sloveniji prodal avto, je zbral denar za mesec najemnine, namesto varščine pa je založil potni list. "Imel sem idejo, da bom izvajal masažo na plaži, certifikat sem pridobil v Sloveniji. Toda med uradnimi postopki in urejanjem papirjev ter dovoljenj za delo na tem otoku me je presenetila prva stranka, ki pa je bila iz policije - policija pod krinko oziroma kopalkami," se spominja začetkov. "Ta načrt je torej splaval po vodi, zato sem moral poiskati drugo pot. Želja, da ostanem na otoku, je bila močnejša od vsega."

Gee (desno) s slavnim DJ-em Carlom Coxom (na sredini) in prijateljem
Osebni arhiv

Pogreša mamin štrudelj

Bistvena razlika v življenju med Slovenijo in špansko Ibizo je, da na otoku živijo od turizma, še izpostavlja Gee. "To pomeni, da si nekje šest mesecev na leto nadpovprečno aktiven, delaš vsak dan. Tukaj je zelo malo drugih služb, kar pomeni, da si odvisen od tega, kakšna bo turistična sezona. V Sloveniji velikokrat ljudje živijo, da lahko delajo, na Ibizi pa delamo, da lahko živimo, zunaj sezone se torej lahko posvetimo stvarem, za katere prej ni bilo časa, tudi sebi," razlaga Gee.

Gee uživa v sončnem vremenu in ne pogreša nizkih temperatur.
Osebni arhiv
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta