SB Celje: Gabrovec izpolnjuje pogoje za mesto direktorja, bolnišnica se z odločitvijo sodišča ne strinja

Gordana Possnig Gordana Possnig
18.02.2020 10:31

Celjsko delovno sodišče nepravnomočno odločilo, da dr. Branko Gabrovec izpolnjuje potrebnih pet let vodstvenih delovnih izkušenj za mesto poslovnega direktorja celjske bolnišnice.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Dr. Branko Gabrovec je uspel s tožbo na celjskem delovnem sodišču
Gordana Possnig

Celjska bolnišnica je v začetku tedna (nepravnomočno) izgubila tožbo na delovnem sodišču, povezano z odločanjem sveta zavoda o zasedbi mesta poslovnega direktorja izpred dveh let. Dr. Branko Gabrovec je namreč na ponovnem sojenju proti celjski bolnišnici na prvi stopnji uspel dokazati, da ima potrebnih pet let vodstvenih izkušenj, ki so jih zahtevali v javno objavljenem razpisu za mesto poslovnega direktorja celjske bolnišnice. A se vodstvo celjske bolnišnice s tem ne strinja in je že uradno napovedalo pritožbo na višje delovno in socialno sodišče v Ljubljani. Gabrovec je že pred letom in pol sicer uspel dokazati, da bi morali o tem, ali je izpolnjeval pogoje ali ne, odločati člani sveta zavoda in ne razpisna komisija sveta zavoda, kot se je tedaj zgodilo. A so višji sodniki po pritožbi menili, da to sicer drži, a bi bila absolutna kršitev odločitve sveta zavoda le, če bi Gabrovec hkrati izpolnjeval vse v razpisu zahtevane pogoje za mesto poslovnega direktorja.

Celjska bolnišnica zaradi odločitev sveta zavoda izgublja tožbe na delovnem sodišču 
Arhiv Sbc
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta