Simbolna zasaditev lipe v Šentjurju opomin, da moramo živeti zmerneje

Gordana Possnig Gordana Possnig
01.07.2024 18:00

Lipo so zasadili pred učnim čebelnjakom v Šolskem centru Šentjur in predstavili letne rezultate učinka projekta na zaposlene v vzgoji in izobraževanju.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Simbolna zasaditev lipe pred Šolskim centrom v Šentjurju
Gordana Possnig

V projektu Digitrajni učitelj nadaljujejo z vseslovensko akcijo Ocvetličimo slovenske vzgojno-izobraževalne institucije. Minulo sredo so zasadili lipo pred učnim čebelnjakom na Šolskem centru Šentjur in hkrati predstavili letne rezultate učinka projekta na zaposlene v vzgoji in izobraževanju. Ocvetličimo slovenske vrtce in šole je akcija zasaditve semen, iz katerih bodo vzklile medovite cvetlice. Aktivnost so simbolično pričeli ob svetovnem dnevu čebel in jo bodo po različnih vzgojno-izobraževalnih institucijah nadaljevali vse leto. Po ljubljanskem vrtcu so sedaj z namenom decentralizacije in pokritosti celotne vertikale izobraževanja lipo simbolno zasadili v Šentjurju in tako poudarili pomen aktivne vloge posameznika za prihodnost našega planeta. Trajnost je namreč ena od treh ključnih tem izobraževanj, ki jim bodo do prihodnjega leta prisluhnili učitelji in vzgojitelji, poleg nje bodo prisluhnili še finančnim in digitalnim vsebinam. Od ciljnih približno 20 tisoč zaposlenih v vzgoji in izobraževanju je željo za sodelovanje do zdaj izkazalo dobrih 14 tisoč vzgojiteljev in učiteljev iz približno 400 vrtcev, osnovnih, srednjih in višjih šol, glasbenih šol in šol s prilagojenim programom. V 17-milijonski projekt, ki ga podpira ministrstvo za vzgojo in izobraževanje iz načrta za okrevanje in odpornost, se je njihov center po besedah direktorja mag. Branka Šketa priključil, ker menijo, da je izobraževanje na področju digitalizacije zelo pomembno. Umetna inteligenca je tukaj, jo je treba sprejeti in dijakom in študentom pokazati, kako je lahko koristna. Od tu naprej krepijo še trajnostno zavest, na njihovi šoli se ukvarjajo z naravo, pridelavo in ponudbo hrane in sodelovanje v projektu se jim je tudi zato zdelo smiselno. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta