Tri družine s pomočjo krajanov do novih domov

Rozmari Petek Rozmari Petek
10.05.2019 15:24

Mladi fant iz Galicije bo najkasneje jeseni v novem domu, družini iz Vojnika, ki je izgubila očeta, bodo začeli graditi novo hišo, Bučar-Golobovi z Lopate upajo na čim hitrejšo vselitev

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
V tej stari, vlažni hiši je mlada mamica z otrokoma preživela celo zimo. 
Aleksander Reberšek

V okolici Celja trenutno potekajo tri dobrodelne akcije, s katerimi poskušajo domačini pomagati sokrajanom, ki so zaradi nesreče ostali brez strehe nad glavo. Januarja smo poročali, kako je mladi Žan Kotnik iz Galicije, ki je malo pred tem izgubil tako očeta kot mater, v požaru ostal še brez družinske hiše. Domačini so zelo hitro stopili skupaj in za sokrajana organizirali zbiralno akcijo. Skorajda tako hitro kot sam požar se je novica raznesla in kmalu so zbrali dovolj denarja, da Žanu postavijo popolnoma nov dom. "Do sedaj smo zanj zbrali čez 90 tisoč evrov. Dovolj imamo. Hiša je namreč v tem trenutku znotraj že ometana, opravljena so inštalacijska dela. Za dokončanje imamo na voljo še 66 tisoč evrov, tako mu bomo lahko hišo tudi opremili. Najverjetneje septembra bo Žan že v novem domu," napoveduje predsednik krajevne skupnosti Peter Vipavc.

Žanova nova hiša bo kmalu končana. 
Ks Galicija

Živijo v vlažni hiši, v kateri so izgubili očeta

V kratkem bodo podoben gradbeni podvig začeli tudi v Vojniku. Mlada družina je namreč lansko jesen doživela tragedijo. Mladi oče dveh majhnih otrok ni zmogel več nositi teže življenja, v katerega je sodila tudi dolgotrajna obnova več kot sto let stare hiše, v kateri so bivali. Za nikoli do konca obnovljenimi, z vlago prežetimi starimi zidovi, med katerimi si je oče vzel življenje, so ostali sama mlada mati in sinova. S pomočjo poslanca Aleksandra Reberška (ta na facebooku tedensko objavi, koliko denarja se je za družino zbralo) se je aktiviralo nekaj domačinov in kmalu začelo dobrodelno akcijo zbiranja prostovoljnih prispevkov za družino. Pripravili so še dobrodelni koncert in tako do sedaj zbrali dobrih 53 tisoč evrov. "Računamo, da bomo lahko kmalu začeli rušiti dotrajano hišo. Strokovnjaki so namreč presodili, da je ceneje postaviti novo," opisuje predsednica Krajevne skupnosti Vojnik Lidija Eler Jazbinšek.

Po veliki tragediji je družina ostala v stari hiši, ki sta jo zakonca sicer postopoma skušala obnoviti. 
Aleksander Reberšek
Družina Bučar - Golob pred nedokončano hišo, ki raste na mestu, kjer je nespretni izvajalec povzročil porušitev stare. 
Rozmari Petek
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta