Upokojenci ostali brez vozovnic, razlog pa ...

Rozmari Petek Rozmari Petek
07.10.2020 18:33

Zmanjkalo jih je, nova zaloga kartic pride predvidoma konec tega tedna.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Železniška postaja v Celju
Gordana Possnig

Nedavno je na celjski železniški postaji visel napis, s katerim so upokojence, ki so želeli pridobiti brezplačno vozovnico, obveščali, da do preklica ne sprejemajo vlog za izdajo. To je sprožilo nemalo negodovanja, težava pa naj bi bila celo širša.

"Konec septembra smo od ministrstva za infrastrukturo prejeli manjšo količino krtic IJPP, ki smo jih distribuirali po prodajnih mestih. Zaloge so zaradi velikega povpraševanja že pošle, saj je bilo čakajočih vlog veliko. Še vedno beležimo porast vlog, zato upamo, da kmalu prejmemo novo zalogo kartic," pojasnjujejo pri Slovenskih železnicah. Napis, da vlog do preklica sploh ne sprejemajo, pa so medtem odstranili.

Dodali so, da upravičencem svetujejo, naj si vozovnice, če jih še ne nameravajo uporabiti (omejitve zaradi covida-19, nenačrtovana potovanja ...), priskrbijo šele takrat, ko nameravajo medkrajevni javni potniški promet dejansko izkoristiti.

Kdaj bodo dobili nove vozovnice, niso povedali. So pa na naše vprašanje odgovorili na ministrstvu za infrastrukturo. Kot pravijo, bodo predvidoma do konca tega tedna na prodajna mesta dostavili nove kartice. "Trenutno smo dobavili 22.000 novih kartic, ravno zdaj pa poteka postopek njihove inicializacije. Ob tem pripominjamo, da lahko upravičenci vložijo vlogo in dobijo kartico za brezplačno vožnjo na prodajnih mestih vseh prevoznikov, torej tudi pri avtobusnih podjetjih in ne samo na železniški postaji v Celju. Lahko pa vlogo pošljejo tudi na ministrstvo za infrastrukturo. Predvideni rok za izdajo kartice je od tri do pet dni," dodajajo.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta