V Domu Nine Pokorn na Grmovju pri Žalcu trije okuženi

STA, G.P.
09.09.2020 11:21

Okužena dva zaposlena in en stanovalec, ki ga bodo danes premestili v bolnišnično zdravljenje.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Dom Nine Pokorn Grmovje foto: Arhiv Dom Nine Pokorn Grmovje
Arhiv Doma Nine Pokorn Grmovje

V Domu Nine Pokorn na Grmovju pri Žalcu so okužbo z novim koronavirusom ugotovili pri dveh zaposlenih in enemu oskrbovancu. Kot je za STA povedal direktor doma Tomaž Lenart, je najprej zbolela njihova fizioterapevtka, ki se je okužila znotraj družine, potem se je okužba prenesla tudi na njenega sodelavca in enega od stanovalcev. Zaposlena nimata nobenih simptomov okužbe, medtem ko je stanovalec prehlajen in ga bodo danes odpeljali na bolnišnično zdravljenje. Dom pa je od torka do preklica zaprt za vse obiskovalce.
Ob izbruhu okužbe so v domu vzpostavili sivo cono, danes pa bodo še rdečo, ki bo lahko sprejela 10 okuženih oseb. Če bo število okuženih raslo, potem bodo rdečo cono še razširili. Po besedah direktorja gre za specifičen dom, saj v njem prebivajo osebe s težavami v duševnem zdravju, zato jih je težko obdržati v sobah. Njihovi stanovalci prebivajo v več enotah, tako da mešanja zaposlenih med enotami ni. Napovedal je tudi testiranje vseh 160 zaposlenih v domu, ki skrbijo za 245 stanovalcev.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta