V Velenju posebno vozilo za ozaveščanje

Sanja Verovnik Sanja Verovnik
02.10.2023 17:00

E-Transformer, v katerem so na ogled tudi prve računalniške igre, danes in jutri stoji na Titovem trgu, nato pa se seli pred Osnovno šolo Šalek

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Občina Velenje

Danes se je na Titovem trgu ustavilo posebno vozilo za ozaveščanje E-Transformer 2.0. družbe ZEOS, d. o. o., ki v sklopu projekta Life potuje po slovenskih mestih in spodbuja e-krožno gospodarstvo pod sloganom Še sem uporaben. Ogled učilnice je primeren za otroke od 12. leta v skupini do največ 25 oseb, traja pa približno 20 minut, mogoč pa je še jutri od 8. do 15. ure.

Muzej aparatov, interaktivne delavnice ...

V vozilu si lahko obiskovalci ogledajo kratek animirani video o krožnem gospodarstvu, muzej aparatov in preizkusijo nekatere arhaične aparate. Na ogled so postavili tudi prve računalniške igrice, obiskovalci pa lahko sodelujejo v kratkih interaktivnih delavnicah, kjer se seznanijo z informacijami o tem, zakaj in kako podaljšati delovanje aparatov.

V sredo na voljo za ogled le učencem

V dopoldanskem času so ogledi rezervirani za učence velenjskih osnovnih šol. Danes dopoldan, ko bo v mestni hiši potekala seja sveta Mestne občine Velenje, si bodo učilnico ogledali tudi velenjski svetnice in svetniki. "K sodelovanju pri projektu in ogledu vozila E-Transformer 2.0 smo povabili tudi gospodarske družbe. Potujoča učilnica z informacijami s področja krožnega gospodarstva glede elektronike bo v sredo, pri na voljo za ogled le učencem," pojasnjujejo na velenjski občini, kjer v prihodnjem letu načrtujejo vzpostavitev Knjižnice stvari za kratkotrajno izposojo različnih pripomočkov, ki jih običajno potrebujemo zgolj občasno. "Tako bomo pristopili k bolj racionalnemu in trajnostnemu načinu opravljanja hišnih in gospodinjskih opravil," pravijo. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta