(VIDEO) Kdo bo v Velenju prepričal volivce na županskih volitvah?

Petra Lesjak Tušek Petra Lesjak Tušek
01.10.2020 15:21

Večerovo soočenje kandidatov za nadomestnega župana v Sončnem parku prvo od soočenj v Velenju pred volitvami 11. oktobra.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Benjamin Strozak, Darko Koželj in Peter Dermol na Večerovem soočenju v Sončnem parku v Velenju  
Andrej Petelinšek

Prvo velenjsko soočenje kandidatov za župana na nadomestnih volitvah je v Sončnem parku pripravil Večer in ga je vodila novinarka Rozmari Petek, dalo pa je vsebinski vpogled v programe in projekte trojice, ki se poteguje za mesto župana. Soočili so se Benjamin Strozak (Dobra država), Peter Dermol (SD) in Darko Koželj (SDS, GAS, SLS, NSI in SMC). Kako bodo v prihodnjem, zadnjem tednu kampanje prepričevali volivce? Koželj je poudaril, da vsekakor na lep način in da čeprav je začetnik v politiki, ima veliko idej, dela pa predvsem na večji prepoznavnosti. Strozak bo nagovarjal s programom in sloganom Osvežimo Velenje. "Delamo, da damo volivcem vsebine, ne le plakate po mestu;" je poudaril in podžupanu Dermolu očital, da si je velenjska oblast prilagodila, da so razpis za brezplačna mesta tako rekoč zaprli prej, da so imeli ostali možnost pristopiti. Dermol je izpostavil, da so postopki glede plakatiranja v mestu 25 let identični in da mora vsak kandidat spremljati javne objave in nihče ni bil favoriziran. Čas je v teh dneh posvetil praznovanju občinskega praznika, v naslednjem tednu pa bo skušal s programom povedati, kaj se bo še zgodilo in bo veliko med ljudmi. Na očitke, da veliko občinskih aktivnosti izkorišča za promocijo, je odgovoril, da je njegova vloga zastopati občino v danem trenutku. Koželj, ki je nedavno prisostvoval tako imenovani "maši za zdravo pamet pri volitvah župana", in ki ga je naša dopisnica vprašala, ali pripravlja še kaj nenavadnega, pa je ob pojasnilu, da organizator sicer ni bil, se je pa maše udeležil, dejal: "Verjetno je nenavadno še kaj drugega." In ocenil še, da prisotnost podžupana tudi ni povsod higienična. Strozak je dejal, da se bodo volivci odločili, kaj in koga potrebujejo, če so za spremembe, bodo izbrali spremembe, da se ne bo še naprej nadaljevala kontinuiteta, pa tudi, da nima v programu nič takega, kar bi bilo v zraku ali nemogoče. Ključne tri točke oziroma projekti v programu, ki so jih izpostavili v soočenju: Strozak: bistveno je dobro gospodarstvo, pomoč upokojencem in mladim, bazen. Koželj: zagotavljanje novih delovnih mest z dodano vrednostjo na visokotehnološki ravni, klasirnica v povezavi s središčem pokrajine, zdravstveno varstvo ob oskrbi starejših. Dermol: okrepitev poklicnega gasilskega jedra, kolesarske steze, podpora podjetjem. Podrobneje bomo vsebino soočenja objavili v sobotem Večeru, dodali bomo tudi premoženjske kartone kandidatov. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta