Z novim portalom v Rogaški Slatini do novih gostov

Rozmari Petek Rozmari Petek
16.07.2019 16:15

V Rogaško Slatino, ki sodi v druščino stotih najboljših destinacij na svetu in kjer rastejo že nove turistične kapacitete, želijo pripeljati nove turiste.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Zdraviliški park v Rogaški Slatini 
Obcina Rogaska Slatina
Prvi skupni projekt hotelirjev in občine je bilo vzdrževanje osrednjega zdraviliškega parka.  
Občina Rogaška Slatina

V Rogaško Slatino po zdravje, nova doživetja in lepote odslej vabi novi portal www.visit-rogaska-slatina.si. Pisani portal z izjemnimi fotografijami, opisi, interaktivnim zemljevidom in zanimivim časovnim strojem je pet mesecev izdelovalo podjetje April 8. Trenutno si ga je mogoče ogledati v treh jezikovnih različicah, slovenski, ruski in italijanski, kmalu naj bi zaživel v kar sedmih jezikih, med katerimi bo tudi arabski. S pomočjo razpisa, na katerega se je lani prijavil Zavod za turizem in kulturo Rogaška Slatina, so do portala prišli skorajda zastonj; kar 90 odstotkov stroškov njegove izdelave so pokrili s pomočjo nepovratnih sredstev. Kot je pojasnil direktor zavoda Saša Kopinč, bodo s pomočjo istega razpisa v nadaljevanju med drugim zakupili tudi medijski prostor na digitalnih kanalih in se poslužili spletnega oglaševanja na tujih trgih, vse skupaj v vrednosti 150 tisoč evrov.

Zdraviliški park 
Občina Rogaška Slatina

Občina podprla digitalni marketing hotelirjev

Novi portal zajema ponudbo 39 različnih možnosti namestitev v Rogaški Slatini, predstavlja 65 različnih ponudnikov kulinarike, 43 ponudnikov lepotnih storitev, 50 naravnih in kulturnih znamenitosti ter ob tem ponuja 18 aktualnih prodajnih turističnih paketov. A to še ni vse, na kar v prihodnjem obdobju stavijo v Rogaški Slatini, ki je uvrščena med sto najboljših destinacij na svetu in kjer so se pred kratkim okitili z zlatim znakom Slovenija, zelena destinacija. "Na pobudo hotelirjev smo se odločili, da tudi na občini konkretneje podpremo skupen projekt Digitalni marketing," opisuje župan Branko Kidrič.

Rusa gradita nove kapacitete

Koliko več turistov si od obeh projektov obetajo, številčno niso konkretizirali. "Merljivih ciljev si nismo zastavili, ker želimo najprej preizkusiti, ali je to prava smer. V tujini sicer to že počno," pravi župan. A že brez novih prijemov in portalov število turistov v Rogaški Slatini strmo raste; po zadnjih podatkih so zabeležili 285 tisoč prenočitev letno. Leta 2017, ko so bili svojevrsten turistični hit Slovenije, so zabeležili 18 odstotkov več prenočitev kot leto poprej. "V letu 2018 smo presegli te rezultate še za štiri odstotke, trenutno pa kaže, da je povečan obisk v primerjavi z lanskim letom med dvema in tremi odstotki," opisuje Kidrič. Med turisti imajo primat še vedno Rusija in druge rusko govoreče države, sledijo Italijani, Avstrijci, Nemci, Slovenci in Hrvati, vedno več je tudi izraelskih gostov.

Tako bo videti apartmajski hotel Golden Pegasus. 
Rozmari Petek
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta