Aretirali žensko s kartonom, v katerega so se zapletli kolesarji na francoskem Touru, nato pa številni padli, tudi Roglič

STA, VČ
30.06.2021 16:36
Vodstvo dirke po Franciji se je takoj po etapi odzvalo, da bodo neprevidno navijačico poiskali in tožili.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Šok in razdejanje po množičnem padcu na prvi etapi.
EPA

Preiskovalci nesreče v prvi etapi kolesarske dirke po Franciji so sporočili, da so danes aretirali gledalko s kartonskim transparentom, ki je v soboto povzročila množični padec glavnine kolesarjev.  

"Žensko smo formalno identificirali in jo pridržali," so francoski tiskovni agenciji dejali viri blizu preiskovalcev nesreče. Aretacijo je nato za AFP potrdila tudi državna tožilka v Normandiji Camille Miansoni.

Nesreča se je zgodila v prvi etapi Toura od Bresta do Landerneauja, potem ko je ženska preblizu trasi dirke kameram pozirala s kartonskim transparentom, vanj pa se je nič hudega sluteč zaletel nemški član Jumbo-Visme Tony Martin. Prek njega je nato padel tudi moštveni kolega, slovenski as Primož Roglič, za njim pa so po tleh zgrmeli še številni drugi in povsem ustavili glavnino.

Vodstvo dirke po Franciji se je takoj po etapi odzvalo, da bodo žensko poiskali in tožili, iskanje pa je trajalo nekaj dni, saj je gledalka takoj po nesreči zbežala. 

Reuters
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta