(DIRKA PO FRANCIJI) Primož Roglič pred ključnimi etapami: Rumena majica bo slovenska

Nihče se več ne ukvarja z mislimi, da vse slave ne bo pobral eden od dveh naših junakov, vodilni kolesar Toura je to le potrdil

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Prijateljstvo bo ostalo, četudi bo eden prvi in eden drugi, zatrjujeta Štajerec in Gorenjec.
EPA

Drugi prosti dan je za karavano na 107. dirki po Franciji, ko so tekmovalci poniknili v samoizolaciji, ker jim pač tako narekujejo koronavirusne okoliščine. Ukinjene so bile tudi vse druge aktivnosti okrog največjega kolesarskega spektakla na svetu in se je življenje prebivalcev ob cestah, kjer je speljana trasa, vrnilo v ustaljene tirnice. Brez številnih cestnih zapor in drugih omejitev gibanja. Kako so si polnili že dodobra izpraznjene baterije, so do novinarjev prenašali prek spletnih konferenc in video/avdio posnetkov, pa tudi to ključno informacijo oziroma olajšanje, da vsaj pri tesnih sodelavcih Primoža Rogliča in Tadeja Pogačarja ni primera z okužbo, ki bi lahko ogrozil nadaljevanje njunega epskega boja za rumeno majico vse do Pariza, do koder je še šest etap, med njimi tri zelo zahtevne alpske in gorski kronometer v Vogezih na predzadnji dan pentlje.
"Slovenca sta na nekem drugem nivoju," je zatrdil Richie Porte, avstralski veteran, ki pri 35 letih in ob svojem jubilejnem desetem Touru vozi enega svojih najboljših. V tistem paketu peterice je, ki naj bi se merila za zadnje prosto mesto na odru za zmagovalce na Elizejskih poljanah. Javnost tako močno verjame v ta scenarij, da prvim zasledovalcem Primoža Rogliča in Tadeja Pogačarja novinarji niti več ne postavijo vprašanja, ali sta dosegljiva … No, tretji Rigoberto Uran, ki brani kolumbijsko čast, se je denimo potuhnil pri napovedih, vsi pa najbrž prežijo na priložnost in jo bodo zagotovo zagrabili, če se bo ponudila.
Prvo že danes na prvi alpski etapi La Tur-du-Pin–Villard-de-Lans, dolgi 164 kilometrov, s petimi vzponi, od tega dvema druge kategorije in enim prve, ki se po 11,1 kilometra (6,5-odstotni naklon) zaključi 20 kilometrov pred ciljem. Do ciljne črte visoko nad Grenoblom je sicer še en enako strm, le bistveno krajši (2,2 km), ki ga je mož v rumeni majici včeraj spoznal. "S fanti smo si ga šli ogledat. Tokrat smo si bolj pošteno pretegnili noge v primerjavi s prejšnjim prostim dnevom, da ne pademo iz tekmovalnega ritma," je dejal Primož Roglič.

V Vareseju sta bila oba že najboljša, a srečala se tam še nista.
Epa
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta