(FOTO) Rumena majica ne gre na pol: Slovenca bežita konkurentom na dirki vseh dirk

Morda bi bilo najbolj pošteno, da bi si jo Primož Roglič in Tadej Pogačar razdelila, toda v zadnjem tednu se morda obeta na dirki po Franciji za Slovenijo sanjski dvoboj, vsi drugi vse bolj zaostajajo

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Nizozemsko moštvo z našim kapetanom je tokrat zlomilo prvi violini Kolumbije.
Sašo Bizjak

Ne malo, zelo sta Tadej Pogačar in Primož Roglič že razvadila slovenske ljubitelje športa. Takšne prevlade na 107. dirki po Franciji nihče ni pričakoval, sploh pa ne napovedoval. Ob koncu sta do vznožja Alp iz boja za rumeno majico izločila Kolumbijca, lanskega zmagovalca Egana Bernala in Naira Quintano, do vseh drugih pa povečala prednost. Danes sta se na slovitem prelazu Grand Colombier še četrtič udarila med sabo. Gorenjec je rezultat poravnal na 2:2, tretjič je šlo tudi za etapno zmago, 21-letnik iz Komende je povedel na 2:1. Ima pa devet let starejši Zasavec še vedno trdno v rokah vodstvo, prav njegovemu moštvu Jumbo Visma gredo pohvale, da sta visokoleteča Južnoameričana položila orožje.

Korajžno pred mikrofone

Saso Bizjak
Saso Bizjak

Roglič: Dovolj je dopinških kontrol

Saso Bizjak
V Franciji se Slovenci borijo za rumeno majico, Slovaki pa za zeleno, zato je bilo treba internacionalizirati moto z domače dirke.
Sašo Bizjak

Pogačar bo poslušal noge

Njim so koronavirusne razmere omejile stike s Primožem na praktično nične. Zato mu ne morejo poročati, kaj se dogaja ob cesti, v Sloveniji. "Priznam, da ne vem. Dolgo že nisem bil doma, je pa verjetno noro. Veseli me, da lahko skrbim za to," je povedal Roglič. Pogačar pa je še dobil vprašanje o pogovorih z rojakom med dirko. "Ko greva skupaj na trening, je to zabava, ampak zna biti tudi kar tekmovalno. Primož je zabaven tip, toda težko je stresati šale, če gre ves čas na polno." V napovedih za zadnji teden pa je bil previden: "Ne vem, kaj lahko pričakujem. Bom ostal konzervativen, najprej bom videl, kaj bodo rekle noge."

Saso Bizjak
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta